Karter kao Kecman, šampion jednom nogom u polufinalu, povratak Oklahome! (VIDEO)

Krilo Dalasa je 1,7 sekundi pre kraja pogodio trojku za pobedu nad Sparsima. Majami bez veći problema trijumfovao u Šarlotu. Igrači Oklahome umalo da od gotovog naprave veresiju i sami sebi zakomplikuju život

  • 0

Četiri utakmice plej ofa u NBA ligi odigrano je u noći između subote i nedelje, a najzanimljivije je bilo u Teksasu, gde je Dalas uspeo na svom terenu da savlada San Antonio 109:108 košem Vinsa Kartera 1,7 sekundi pre kraja. Oklahoma je igrala za nju važnu utakmicu u Memfisu u kojoj je prvo bila nadomak pobede, ali i na rubu poraza, međutim, zahvaljujući Džekson u savladali su domaćina 92:89 i izjednačili u seriji.

Bez sumnje prva zvezda večeri u najjačoj ligi na svetu bio je Vins Karter. Veteran je bio meč viner za Maverikse pšrotiv San Antonija i doneo im vođstvo u seriji i to nešto manje od dve sekunde pre kraja. Prvo je Manu Đinobili na ulazu poentirao za Sparse za 108:106 i u tom trenutku je ostalo 1,7 sekundi do kraja.

Trener "lude teladi" je zatražio tajm aut i naredio da lopta ide na iskusno krilo. Zamišljeno - učinjeno, Karter je iz ugla pogodio za veliko slavlje u "Amerikan Erlajns centru", iako mu te večeri i nije išao šut sa obzirom da je do tog trenutka ubacio tek osam poena.

Monta Elis je ubacio 29 koševa za pobednike, Dirk Novicki 18, Dalamber je imao dabl-dabl učinak sa 13 poena i 10 skokova, dok je Kalderon ubacio 16 i zabeležio devet asistencija.

Oklahoma siti umalo da prospe mleko u Memfisu protiv domaćeg tima. U utakmici gde im je bila potrebna pobeda kako bi izjednačili na 2:2 u seriji, vodili su tokom većeg dela meča, ali onda loša koncentracija u poslednjoj četvrtini dovela ih je na ivicu poraza. Tandere je u tim trenucima spasao Redži Džekson koji ih je uveo u produžetak, a i tamo je bio centralna figura.

Rezervista je na pravi način odmenio noćas indisponirane Durenta i Vestbruka koju su postigli po 15 poena i ušavši sa klupe ubacio je 32 poena uz devet skokova koliko je imao i Vestbruk. Durent je uhvatio 13 lopti u vazduhu. Kod domaćina najraspoloženiji je bio Mark Gasol sa 23 poena i 11 uhvaćenih lopti, a pomoć su mu pružili Konli i Alen sa po 14 koševa.

Aktuelni šampioni iz Majamija može se reći da su jednom nogom već u polufinalu svoje konferencije pošto su i u trećem meču bez mnogo muke savladali Šarlot 98:85. Ovo je bila 19 uzastopna pobeda "vreline" nad Bobketsima, koji nisu trijumfovali još od marta 2010. godine.

Lebron Džejms je po običaju bio u centru pažnje ubacivši 30 poena i uhvativši deset lopti, sve u odbrani. Pomoć su mu dali i Vejd sa 17 i Kris Andersen sa 12 koševa. U poraženoj ekipi Džeferson je ubacio 20 poena i bio je najefikasniji.

NBA plej of, rezultati:

Dalas - San Antonio 109:108, 2:1 u seriji

Memfis - Oklahoma siti 92:89, 2:2 u seriji

Šarlot - Majami 85:98, 0:3 u seriji

Atlanta - Indijana 88:91, 2:2 u seriji

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA