JOJIĆ, KOJIĆ...Zvezdu u 90. minutu nije srušio još samo Šojić! (VIDEO)

U poslednje dve sezone Partizan je pobeđivao Crvenu zvezdu pogocima u poslednjim trenucima meča*Prošle godine je Miloš Jojić doneo titulu crno-belima, a ove sezone pogodak Nemanje Kojića mogao bi da bude presudan u borbi za vrh

  • 13

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Crvene zvezde na svom stadionu rezultatom 2:1 u okviru 146. večitog derbija. Pogodak odluke postigao je Nemanja Kojić u 90. minutu.

Ovo je druga sezona zaredom da se u odlučujućem derbiju sezone, pobednik odlučuje u poslednjim trenucima meča, a oba puta su slavili crno-beli. Pre nešto manje od godinu dana, Miloš Jojić je fenomenalnim pogotkom u 89. minutu doneo veliki trijumf timu iz Humske, a samim tim i titulu šampiona.

Posle subotnjeg derbija, postavlja se veliko pitanje koji je razlog zbog čega igrači Crvene zvezde u najvažnijem meču u sezoni dva puta zaredom primaju gol u poslednjim sekundama meča. Da li je pitanju nedostatak koncentracije, slaba fizička pripremljenost ili su ovo sve samo srećne okolnosti u kojima se našao Partizan?

U utakmicama kao što je večiti derbi, psihička stabilnost i veća želja za pobedom  su sigurno stvari koje donose prevagu. Crno-beli su u proteklih šest sezona kada su bili šampioni vrlo često umeli baš da pobedama u najvećoj utakmici srpskog fudbala obezbede trofej namenjem prvaku države, a videćemo da li će to biti slučaj i ove.

Pored ova dva pogotka, svi se verovatno sećaju i 135. večitog derbija kada je Almami Moreira postigao pogodak u nadoknadi vremena i time doneo izjednačenje crno-belima.

U skorijoj prošlosti, Crvena zvezda je takođe stigla do jednog trijumfa u nadoknadi vremena. Na 142. večitom derbiju, Brazilac Kadu je fenomenalnim pogotkom doneo veliko slavlje klubu iz Ljutice Bogdana, ali ta utakmica maltene nije imala takmičarski značaj, jer je Partizan već imao nedostižnu prednost.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivanjica

    27. april 2014 | 17:08

    Kad god je vazno Partizan pobedi Zvezdanajsterce...Zvezdanajsterac tumor srpskog sporta,ali se mora opravdati bacanje para u rupu bez dna!

  • Mazic

    27. april 2014 | 14:41

    Nesto mi se nije dopao ovaj derbi, mora da se ponavlja utakmica,i bice tri zvezdanesterci..

  • Bor

    27. april 2014 | 13:15

    Ma i Šojić će da ih sruši, dajte im još jednu šansu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA