Srušio Partizan, pa odlazi u NBA!

Košarkaš Cedevite Nolan Smit posle dobrih nastupa u ABA ligi i trojke u polufinalu protiv crno-belih mogao bi sledeće sezone da se vrati u NBA ligu

  • 2
KK Partizan – KK Cedevita, Nolan Smit Foto: Tanjug/Tanja Valič

Trojkom u stilu Dušana Kecmana košarkaš Cedevite Nolan Smit srušio je Partizan i rastužio igrače i navijače u Kombank Areni.

Samo nekoliko dana nakon ovog pogotka stiglo je i priznanje za dobru partiju u polufinalu ABA lige, ali i tokom čitave sezone u kojoj je Smit beležio 17 poena, uz vise od 4 asistencije i 3 skoka po utakmici, jer su dva NBA ligaša - Oklahoma siti i Čikago Bulsi zainteresovani da ga dovedu u svoje redove.

Amerikanac bi uskoro trebao da dobije i hrvatsko državljanstvo, pa se očekuje da već na Svetskom prvenstvu u Španiji bude u timu naših suseda.

- Nisam odustao od NBA lige, ovo mi je prilika da pokažem šta mogu. Nadam se da ću zaigrati za Hrvatsku, i to već ovog leta. Proces dobijanja državljanstva je u toku, moj agent radi na tome - rekao je Smit.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA