NEMA VIŠE FAJNAL FORA: ABA liga uvodi plej of?

Činjenica da cela sezona timovima staje maltene u jednu utakmicu izazvala je lavinu komentara od strane dva najveća srpska kluba zbog čega su i čelnici ABA lige počeli da razmišljaju o promenama u završnici takmičenja

  • 12

Priča o nepravednosti fajnal fora ABA lige ponovo se ove godine pokrenula nakon poraza Crvene zvezde i Partizana u polufinalima i tako ostali bez plasmana u Evroligu, iako su recimo crveno-beli kao prvoplasirani završili ligaški deo takmičenja. Činjenica da cela sezona timovima staje maltene u jednu utakmicu izazvala je lavinu komentara od strane dva najveća srpska kluba zbog čega su i čelnici ABA lige počeli da razmišljaju o promenama u završnici takmičenja.

Generalni menadžer regionalnog takmičenja Roman Lisac je reagovao i izjavio da bi trebalo u razgovoru sa klubovima da se napravi pravedniji sistem, ali da je nedostatak termina najveći problem.

- Mi smo spremni da učinimo sve uz pomoć klubova kako bi napravili završnicu koja će omogućiti pravedniji rasplet. To što ABA liga nema plej of  nismo krivi mi, već nedostatak termina. Mi ćemo pokušati da zajedno klubovima i nacionalnim savezima dođemo do rešenja na zadovoljstvo svih - izjavio je Lisac.

Ovu ideju su su podržali i iz oba srpska kluba. Direktor Crvene zvezde Davor Ristović je za Naše novine rekao da bi plej of bio mnogo bolje i realnije rešenje.

- Malo je teško sada pričati o tome, ali mi smo takvu ideju predlagali još prošle godine, međutim, ne bismo sada hteli da izgleda kao da se žalimo zbog poraza u polufinalu. U svakom slučaju mislimo da je mnogo pravednije ukoliko bi se pobednik regionalnog takmičenja kao i timovi koji idu Evroligu dobijali putem plej ofa. Naravno da su problem termini, ali mislim da ima vremena da se i to reši do početka naredne sezone - kazao je Ristović.

Sa njim se složio i sportski direktor Partizana Dragan Todorić koji nije optimista po pitanju dogovora termina, jer bi oni ušli u nacionalne šampionate.

- Slažemo se da se sistem takmičenja mora promeniti i da je potrebno da se igra plej of, ali su problem kalendar i termini. U tom slučaj ušlo bi se u termine nacionalnih šampionata zbog čega nije izvesno da li bi taj problem mogao da bude rešen - rekao je Todorić za Naše novine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partybreaker

    29. april 2014 | 01:35

    Pa ja ne znam zasto je uopste I prihvacen final 4 sistem... totalna nepravda za ekipe koje kidaju celo prvenstvo da na kraju zbog loseg dana izgube sve...

  • baba mara

    29. april 2014 | 11:02

    iskreno mislim da Partizanu nije mjesto u ovoj kupus ligi.jednostavno , Partizan je to prevatisao i njegov rejting igrajuci ovu aba ligu se srozava.Vidite koliko je stalo Ciboni i Zvezdi da to osvoje...jednostavno to su njohovi dometi jer evropu samo mogu vidjeti kad im gostuje Partizan.Prijedlog je sledeci.Ako zele partizana u ovoj kupus aba ligi onda neka se Partizan ukljuci u zavrsnici na fajnal 4 u.ovi mali neka se tokom sezone razigravaju , jer ponavljam Partizanu nije mjesto sa ovim malim klubovima.

  • Brunox

    29. april 2014 | 08:59

    To je sve bezveze i kakve sada veze ima SRPSKA liga u kosarci nikakve zasto je igrati sta se dobija gde vodi smesno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA