Srpski odbojkaši bez najboljeg igrača i petorice standardnih igraju Svetsku ligu

Zanimljivo je da na spisku nema Aleksandra Atanasijevića, možda najboljeg igrača Evrope, zatim standradnih Marka Podraščanina i Dragana Stankovića

  • 3

Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zakazao je početak priprema za jubilarnu, 25. Svetsku ligu 2014. za četvrtak, 1. maj.

Međutim, iako su naši odbojkaši uvek sa velikim ambicijama igrali ovo takmičenje, čudi odluka selektora da ne pozove šestoricu bitnih igrača: Dragana Stankovića, Marka Podraščanina, Srećka Lisinca, Aleksandra Atanasijevića,  Nemanju Petrića i Marka Ivovića.

Posebno čudi što nema Aleksandra Atanasijevića, najboljeg korektora Evrope i trenutno najboljeg igrača najjače lige na svetu italijanske.

Međutim, i ranije je Kolaković ima filozofiju da mlađim igračima pruži šansu u Svetskoj ligi, a da iskusnije sačuva za Svetsko prvenstvo koje je ove godine..

Na prvo okupljanje će doći 13 igrača, dok će se ostali priključivati pripremama u zavisnosti od obaveza u klubovima, dogovora sa trenerom Kolakovićem i potreba reprezentacije.

Na početak priprema će doći:

Tehničari: Aleksa Brđović, Nikola Jovović, Vlado Petković i Mihajlo Mitić.

Korektori: Dušan Petković i Saša Starović.

Libera: Nikola Rosić i Neven Majstorović.

Blokeri:  Aleksandar Okolić, Petar Krsmanović i Dejan Radić.

Primači: Miloš Nikić, Nikola Kovačević, Uroš Kovačević, Filip Stoilović i Milan Katić.

Selekciji Srbije ovo će biti 17. učešće u Svetskoj ligi, a takmičiće se u B grupi sa Rusijom, SAD i Bugarskom.

U okviru I vikenda, Srbija će ugosititi Rusiju, akutelnog Olimpijskog pobednika, prvaka Evrope i pobednika Svetske lige.

Prva utakmica će se odigrati u Nišu (30. maj), a druga u Beogradu (01. jun). Srbija će zatim gostovati u Sofiji (II vikend: 07. i 08. jun), Čikagu (III vikend: 13. i 14. jun) i Surgutu (IV vikend: 20. i 21. jun).

U okviru V vikenda, Srbija će biti domaćin Bugarskoj. Utakmice će se odigrati u Novom Sadu (27. jun) i Nišu (29. jun). Srbija će u okviru VI vikenda (04. – 06. jul) ugostiti SAD, a mečevi će se odigrati u Novom Sadu (04. jul) i Beogradu (06. jul).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandra

    6. maj 2014 | 11:42

    Ajde sto se tice korektora, savrseni Dusan Petkovic je tu, tako da nema problema. Ali blokeri, to bez Stankovica i Posrascanina ne ide!

  • Delija!

    29. april 2014 | 22:55

    E gospode boze!Dta sve nece uraditi da upropasti Srbiju.SRAMOTA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA