OSMESI, ALI I NERVOZA NA MARAKANI: Mijailović opet promašio penal (FOTO)

Crveno beli na jutarnji trening istrčali sa velikom željom da se što bolje pripreme za meč sa Radom, ali ih je boljka iz Večitog derbija sustigla i na pomoćnom terenu Marakane pošto je Bajković odbranio šut Mijailovića sa 11 metara

  • 14

Arhivirali su fudbaleri Crvene zvezde nesrećan poraz u Večitom derbiju i kao ''zapete puške'' su istrčali na pomoćni teren ''Marakane'' kako bi počeli pripreme za ''operaciju Rad'' i utakmicu sa Građevinarima koja je na programu u subotu.

Međutim, očigledno nisu mogli bez podsećanja na derbi pošto je Nikola Mijailović i na treningu promašio penal i tako podsetio na loše šutersko veče sa 11 metara na stadionu u Humskoj. Šut popularnog Džonija u subotu je zaustavio Milan Lukač, dok je u utorak ujutru uspešniji bio njegov saigrač Boban Bajković.

- Intuitivno sam se bacio i odbranio Džonijev šut. Jednostavno sam predosetio da lopta ide u moju levu stranu - rekao je Bajković posle treninga.

Ipak, Mijailović se iskupio, jer je u igri na dva gola, maestralno matirao Bajkovića iz igre, dok je uspešan bio i ranije kada Rajković nije zaustavio njegov šut. Ali, krenimo redom...

Neposredno pre početka treninga trener Slaviša Stojanović je sazvao sastanak u svlačionici verovatno pokušavajući da ohrabri svoje igrače pred važan meč sa Radom za vikend. Nakon toga krenulo je lagano zagrevanje, gde je bilo prostora za šalu i osmehe.

Šalu koja je vrlo brzo nestala kada je Stojanović dunuo u pištaljku i tako označio da je vreme da se prolije znoj. Usledilo je kratak rad bez lopte da bi se prvotimci podelili u dve grupe. Prvom je rukovodio Kostić, dok je o drugoj računa vodio Živković.

- Idemo, Idemo. 'Ajde, nema stajanja - dovikivao je Stojanović sa strane, govoreći Živkoviću da je promena strana na pet minuta. U tom momentu fudbaleri Zvezde su vežbali probojnost sa strane, ali i realizaciju.

Da li zbog nezagrejanosti ili nečeg drugog, ali većina prvotimaca nije bila precizna na samom početku. Slavu su prigrabili Bajković, a posebno Rajković koji je u tim trenucima bio nesavladiv. Međutim, kako je vreme odmicalo tako su i njih dvojica se više vadili loptu iz mreže.

Verovatno i najlepši momenat za fudbalere jeste kada im trener dozvoli igru na dva gola. Tako je bilo i kada je Stojanović ekipu podelio na crvene i žute.

- Ko izgubi plaća večeru - čulo se sa pomoćnog terena Marakane, a do vođstva su prvi stigli ''crveni'' i to golom Mijailovića.

Crveni dres nosili su standardi prvotimci potmomognuti pomoćnim trenerom Živkovićem, ali bez Mrđe i Lazovića koji je bio na drugoj strani, kao i Bajković.

Upravo posle jednog duela Kasalice i Živkovića, kada se pomoćni trener našao na travi, Stojanović je podviknuo.

- Polako, ne želim da mi se i drugi trener povredi - rekao je Slovenac koji je nedugo zatim pokazao na belu tačku nakon što se Rakić našao na zemlji ispred Bajkovića.

Loptu je uzeo Mijailović, ali je Bajković pogodio stranu i još jednom zaustavio levog beka Zvezde u nameri da pogodi sa 11 metara. Nije Džoni uspeo sa penala da matira Bajkovića, ali jeste par minuta kasnije kada je uhvatio volej i pod prečku poslao loptu za smanjenje rezultata koje je tada bilo na strani ''žurtih''.

Zanimljiv detalj viđen je pred kraj meča kada su se u žaru borbe sporečkali Pečnik i Savićević. Tačnije, posle jednog duela sa Slovencom, Savićević se okrenuo i rekao ''Šta hoćeš''. Slovenac je krenuo nazad ka svom golu, a strasti je smirio Mijailović tako što je ućutkao mladog vezistu crveno belih.

Nedugo zatim Stojanović je označio kraj meča koji su ''žuti'' rešili u svoju korist, ali ono što je bitno za navijače Crvene zvezde jeste da su svi naoštreni na trijumf protiv Rada i da pokažu da su ostali nedorečeni na Večitom derbiju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolaa

    29. april 2014 | 16:03

    Od ponajboljeg igraca do raspalog pevaca. Baziraj se na fudbal covece,daj sve od sebe,penale nek suta neko ko zna.

  • Sima kosmos

    29. april 2014 | 17:15

    Oni se zajebavaju,a ja sto sam jos uvek bolestan od derbija to nema veze.Pola njih ne zasluzuje ZVEZDIN dres.

  • modesty blaise

    29. april 2014 | 16:03

    Stvarno nije fer! Eto, upišite Zvezdi 3 boda za dobru izvedbu na treningu... nema potrebe da igraju sa Radom. Hoćemo penal za Zvezdu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA