NAJTEŽI PORAZ BAJERNA IKADA: Real zasluženo u finalu Lige šampiona! (VIDEO)

Za pola sata su "kraljevići" napunili mrežu Bavaraca i plasirali se u toliko željeno finale, prvi put od 2002. godine. Na kraju rezultat 4:0, a strelci su bili Ramos i Ronaldo

  • 24

Bajern Minhen neće odbraniti pehar Lige šampiona! Nedopustivo loše odigrali su aktuelni šampioni u revanš meču polufinala, kada je pred ispunjenom "Alijanc arenom" trebalo da grizu kao ludi protiv tako jake ekipe kao što je madridski Real.

Za pola sata su kraljevići napunili mrežu Bavaraca i plasirali se u toliko željeno finale, prvi put od 2002. godine!

Bajern Minhen - Real Madrid 0:4 (ukupan rezultat 0:5). Dvostruki strelac bio je Serhio Ramos, kao i Kristijano Ronaldo. Portugalac je postigao 16. gol, što je rekordan broj u jednoj sezoni. Utakmici je prethodio minut ćutnje povodom smrti Vujadina Boškova i Tita Vilanove.

Bajern je doživeo najveći poraz na svom terenu u istoriji evrotakmičenja - poslednji put su izgubili 4:1 od zagrebačkog Dinama u Kupu sajamskih gradova u martu 1963. godine. Ovo je ujedno i prvi poraz Bavaraca, koji je u prethodnih devet mečeva u Minhenu protiv Reala beležio devet pobeda i samo jedan remi.

Šta je to bilo sa ekipom Pepa Gvardiole da u toliko važnom meču odigra sa jedva pola gasa, sa opet velikim posedom lopte i brojem tačnih paseva, ali toliko nervozno, nepovezano, i rečju - bezopasno!

Karlo Anćeloti još nije osetio gorak ukus poraza od Gvardiole, kom će nemačka javnost "sesti" na kičmu posle nezapamćeno lošeg izdanja šampiona. Za Real je problem što u finalu neće računati na pomoć Ćabija Alonsa jer je zaradio suspenziju zbog žutog kartona.

Kao da je nastavljen meč iz Madrida - Real je počeo ofanzivnije i za to je nagrađen u ranoj fazi meča. Benzema je na "Bernabeuu" gol postigao u 19. minutu, a večeras je Serhio Ramos glavom plasirao loptu u Nojerovu mrežu, nakon što je Modrić izveo korner u 16. minutu utakmice.

Da stvar bude gora po Bajern, koji je postao još nervozniji, novi prekid je doneo i novi gol Madriđana, samo četiri minuta kasnije! Ponovo je defanzivac bio na mestu kada je Di Marija izveo slobodan udarac, loptu primio Benzema, a Francuz pronašao usamljenog Ramosa za potpuni muk u Minhenu!

Ko bi rekao da će se Bajern, koji je u jednom trenutku imao posed 63 odsto, biti u potpunom nokdaunu već posle 35 minuta, kada je "legao" i treći gol Reala. Kontra je ekspresno krenula od Kasiljasovog gola, povukao je Bejl koji je dodao Pepeu, a ovaj se na fenomenalan način snašao i dodao Ronaldu.

Portugalac je na ovaj način prevazišao učinak Mesija iz sezone 2011/2012 i Altafinija iz sezone 1962/63.

Ništa bolja igra Bajerna nije viđena u nastavku, iako je Gvardiola Mandžukića zamenio Martinezom, pa je Miler bio najistureniji. Nije se ta promena osetila u igri domaćih, koji su bili nedopustivo letargični...

Za sav kukvavičluk, kažnjeni su golom Ronalda u 90. minutu iz slobodnog udarca, za najteži poraz u istoriji kada je u pitanju evroscena.

Real se priprema za Lisabon, a za rivala čeka pobednika meča koji se igra u sredu između Čelsija i madridskog Atletika u Londonu.

BAJERN: Nojer, Lam, Dante, Boateng, Alaba, Švajnštajger, Kros, Riberi (od 72. Gece), Roben, Miler (od 75. Pizaro), Mandžukić (od 46. Martinez).

REAL MADRID: Kasiljas, Pepe, Ramos (od 75. Varan), Koentrao, Karvahal, Alonso, Modrić, Bejl, Di Marija (od 84. Kasemiro), Ronaldo, Benzema (od 80 Isko).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marca

    29. april 2014 | 21:24

    Ma ovaj Modrić je stvarno odličan,kako se kreće,prekida napade,dodaje i asistira, pa nije čudo da ga toliko vole i igrači i navijači!

  • Gravedigger

    30. april 2014 | 00:16

    Бајерн игра као Барса. Само што је Барсина игра проваљена после 6 година,а њихова после 6 месеци.

  • vinci

    29. april 2014 | 23:36

    Gvardiola i njegovo drzanje lopte, meni se cine da ce nemci da ga izbace na kraju sezone. Za povracanje je bio na dve utakmice. Proslogodisnji bayern a u stvari ista ekipa samo drugi trener je bio klasa. Glupi gvardiola upropastice nemacki fudbal ako ostane!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA