Da li je FIFA normalna, Šimunić će dobiti priliku da igra na SP?

Advokat hrvatskog fudbalera koji se žalio Sudu za sportsku arbitražu izjavio je da je Međunarodna fudbalska organizacija odustala od dokazivanja da je "Za dom spremni" ustaški pozdrav zbog čega bi mogla da bude ukinuta suspenzija reprezentativcu "vatrenih"

  • 55

Hrvatski fudbaler Josip Šimunić igraće na Svetskom prvenstvu u Brazilu, rekao je njegov advokat Davor Prtenjača, koji ga zastupa pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani.

Prtenjača je dodao da je Međunarodna fudbalska federacija odustala je od dokazivanja da je "Za dom - spremni" fašistički pozdrav, zbog čega je Šimunić kažnjen sa 10 utakmica suspenzije, ali i dalje iskusnog defanzivca tereti za izazivanje rasne mržnje.

- To je za nas dobar znak. Ovakvi slučajevi traju šest do osam meseci, a kod nas će biti gotovo za samo mesec dana od podnošenja žalbe - rekao je Prtenjača, prenosi Indeks.

Prema njegovim rečima, suđenje u Lozani počinje 8. maja, a konačna odluka po pitanju žalbe biće doneta četiri dana kasnije.

FIFA je krajem prošle godine suspendovala Šimunića zbog neprimerenog ponašanja na revanšu baraža za prvenstvo sveta protiv Islanda, jer je po završetku susreta uzeo mikrofon u ruke i na terenu više puta uzvikivao ozloglašeni ustaški pozdrav "Za dom spremni".

SP u Brazilu počinje 12. juna, a Hrvatska se nalazi u grupi A sa Brazilom, Meksikom i Kamerunom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miro

    30. april 2014 | 12:36

    pare cine to. a i to sto je hrvat . da je srbin nesto nacionalisticko rekao nebi bilo ni rasprave. bio bi 10 utakncia kaznjen i tacka .

  • Hogar

    30. april 2014 | 12:14

    Pavelic Hitler Musolini Mengele Gebels..........da je ovo ekipa dozvolili bi im da igraju

  • Djura

    30. april 2014 | 12:36

    Mislim da se sud ne nalazi u Lozani, nego u Vatikanu hm. Cemu se dzaba zanosite kad se sve zna samo bacaju prasinu u oci celom svetu. Vratite se unazad 5god. i vidite koliko je naroda izgubilo zivote od katolicke ruke i koja je nacija stradala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA