Mogu li fenjeraši da pomrse račune Zvezdi i Partizanu?

Crno-beli osokoljeni trijumfom u večitom derbiju gostuju Donjem Sremu koji im je u prošlosti zadavao dosta muka, dok crveno-beli dočekuju Rad kome je svaki bod važan, jer se nalazi na ivici ispadanja iz najjačeg takmičenja u Srbiji

  • 15

Partizan je pobedom u 146. večitom derbiju vratio neizvesnost u borbi za titulu u Jelen Superligi Srbije uoči poslednjih nekoliko kola. Zbog toga će mnogi sa pažnjom pratiti ovog vikenda utakmice oba rivala sa Topčiderskog brda.

Crno-beli igraju protiv Donjeg Srema, a meč će biti odigran u Novom Sadu, a ne u Pećincima zato što je procenjeno, kao i kada su igrali sa Crvenom zvezdom, da se u Pećincima ne može garantovati bezbednost navijača. Sa druge strane crveno-beli igraju na svom stadionu protiv Rada.

Osim zbog trke večitih ova dva meča su specifična i zbog toga što se oba rivala sastaju sa timovima koji se grčevito bore za opstanak i moraće i oni da napadaju i grizu za osvajanje bodova koji im život znače. Zato bi trebalo očekivati i da Pećinčani i "građevinari" za razliku od mnogih timova igraju orvoreno protiv dva najjača tima u Srbiji.

DONJI SREM VODIO 2:0 U HUMSKOJ

Da li Partizan i Crvena zvezda mogu da prospu bodove protiv fenjerašam pitanje je koje je zagonetka za mnoge? Donji Srem je u prošlosti umeo da pomrsi konce i jednoj i drugoj ekipi.

Podsetimo samo da su uspeli da pobede crno-bele u njihovom prvom međusobnom meču u istoriji, a i jesenas su u Humskoj vodili 2:0, da bi aktuelni šampion napravio preokret u drugom poluvremenu.

Nema sumnje da će i ovoga puta izabranici Spasoja Jelačića jurišati na pobedu i tri boda koji bi im pomogli u borbi za opstanak, ali ne bi trebalo smetnuti sa uma da crno-beli dolaze u Novi Sad osokoljeni trijumfom u večitom derbiju u poslednjim minutima utakmice.

RAD BEZ POBEDE NAD ZVEZDOM, DA LI JE SADA VREME?

Sa druge strane niz Crvene zvezde od 15 pobeda prekinut je u najvažnijem meču srpskog fudbala, a pored poraza ono što može da brine Slavišu Stojanovića uoči susreta na Marakani jeste psihološko stanje njegovih fudbalera, naročito Ninkovića i Mijailovića, koji su promašili jedanaesterce u derbiju, a ne moramo da pominjemo koliko su njih dvojica važni za prvoplasirani tim Superlige.

Kada se na to doda da se utakmica igra protiv fenjeraša sa Banjice koja na svaki način pokušava da obezbedi igranje u eliti i sledeće godine.

Uz to podsetimo da su crveno-beli u prvom delu sezone pobedili tek minimalnim rezultatom kada je Rad bio domaćin, a da su dva susreta pre toga završena rezultatom jasno je zašto navijači kluba iz Ljutice Bogdana imaju određeni strah uoči ovog duela.

Jedino što koliko toliko može da unese samopouzdanje igračima i tifozima nad tribinama jeste činjenica da Rad nikada u svojoj istoriji nije savladao svog predstojećeg rivala. U svakom slučaju trebalo bi očekivati da "građevinari" ni u kom slučaju neće istrčati na travu Marakane pomireni sa porazom, već da će od prvog minuta morati da i oni napadaju gol Zvezde.

Jelen Superliga Srbije 27. kolo:

Subota

Spartak - Novi Pazar 15,00

Voždovac - Radnički Niš 17,00

Donji Srem - Partizan 17,00

Javor - Vojvodina 17,00

Čukarički - Radnički Kragujevac 19,00

Jagodina - OFK Beograd 19,00

Crvena zvezda - Rad 19,30

Nedelja

Napredak - Sloboda Užice 19,00

Tabele: Crvena zvezda 62, Partizan 59, Jagodina 43, Čukarički 42, Vojvodina 41, Novi Pazar 38, Radnički Niš 35, Voždovac 35, Napredak 32, Spartak 31, Donji Srem 27, OFK Beograd 27, Sloboda 27, Rad 25, Radnički 24,  Javor 21.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    1. maj 2014 | 12:51

    Mislite Partizanu,posto je CZ isto fenjeras od leta,zbog 60 ooo ooo evra duga !!! Partizan-MIT ili cudo !!!

  • Realno

    1. maj 2014 | 13:52

    Bićemo šampioni i kao najveći ali ubedljivo najveći fudbalski gigant sa ovih prostora igramo evropu..zaslužili smo spektakle na marakani..placite podeljeni simpatizeri malog franjevog kluba

  • Bgcaffe

    1. maj 2014 | 10:56

    Uvek Zvezda igra kasnije....samo 2x je igrao posle zvezde nk partizan. Psiholozi ovo rade vec 7 sezonu zaredom. Bruka fss i srbije. Sta sve ne rade da se nk partizan docepa trofeja van terena. Sudije..Matic..Tole..sps..politicari..ds...svi protiv velikana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA