Zvezda posle peteraca slavila u Kragujevcu: Heroji Vapenski i Šefik!

Crveno-beli savladali Radnički u Kragujevcu, i to je prvi put u istoriji prvenstva da je jedan klub slavio u gostujućem bazenu. To znači da će Zvezda moći da odbrani titulu već 10. maja na Tašmajdanu

  • 7

Crvena zvezda je povela sa 2:0 u plej-of seriji vaterpolo prvenstva Srbije protiv Radničkog posle boljeg izvođenja peteraca u Kragujevcu! Na kraju regularnog dela meča bilo je 10:10, a Avramovićev gol za 4:3 u penal seriji značio je i trijumf crveno-belih.

Ovo je prvi put u istoriji da je jedan klub slavio u gostujućem bazenu. To znači da će Zvezda moći da odbrani titulu već 10. maja na Tašmajdanu.

Filip Filipović je za poražene postigao pet golova, dok su Vukčević i Boris Vapesnki sa po dva gola predvodili crveno-bele do pobede.

Radnički je poveo 4:0, od kojih je dva gola postigao Filipović. Jedini gol za Zvezdu u prvoj deonici, koja je završena rezultatom 5:1,  postigao je Avramović.

U nastavku su braća Rašović i Vukčević smanjili na 5:4, da bi Vukasnović postavio rezultat kojim je završena druga četvrtina

Filipović je ponovo sa dva gola doneo lepu prednost Radničkom (8:4), ali se Zvezda ponovo vratila pogocima Vapenskog i Vukčevića.

U finišu utakmice, Džon Man je smanjio na 10:9, a 11 sekundi pre kraja je Vapenski obezbedio peterce.

Ipak, na drugoj strani bio je raspoložen Filipović koji je vratio na +2 svojim petim golom. U finišu meča Zvezda je preko Džona Mana smanjila na 10:9, a 11 sekundi pre kraja Vapenski je uspeo da izjednači na 10:10.

Filipović je prvi put savladao Šefika "žabicom", a Prlainoviću je Radić odbranio. Na 2:0 povisio je Đorđe Filipović, a smanjio je Vukčević. Šefik je potom odbranio Basari, što je Zvezdu vratilo u igru, jer je Vapenski pogodio za 2:2. Promašio je onda i Ćirić, a Strahinja Rašović je pogodio za 3:2. Damir Burić donosi egal i neizvesnost u završnici. Avramović je pogodio za 4:3.

RADNIČKI KRAGUJEVAC: Radić, Burić, B. Popović, Korolija, Ćirković, Miličić, Ćirić, Basara 3, Zloković, F. Filipović 5, Marković, Đ. Filipović 1, S. Popović, Vuksanović 1. Trener: Stevanović

CRVENA ZVEZDA: Šefik, S. Rašović 1, Jovanović, Ivošević, Kljajević, Vukčević 2, Avramović 1, V. Rašović 1, Ranđelović, Vapenski 2, Prlainović 1, Man 1, Draksimović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA