OVAKO BIJU SRBI: Prvo amatersko prvenstvo Srbije u MMA! (VIDEO)

Takmičenje u dvorani Šumice, iako je MMA tek nedavno u našoj zemlji prihvaćen kao grana sporta, pokazalo je da na našim prostorima ima izuzetno talentovanih takmičara

  • 7

Prvo amatersko prvenstvo prvenstvo Srbije u MMA održano je u Šumicama, a 108 prijavljenih takmičara pokazali su da se u našoj zemlji mogu gledati dobre borbe.

Najbolji takmičar bio je Strahinja Đurić koji se nadmetao u kategoriji do 77kg u klasi C, dok je za najbolji klub proglašen je Secutor Beograd.

Postojale su tri klase A, B i C, u kojima su se takmičili borci koji su imali do pet mečeva, deset i više mečeva u karijeri. Onaj ko ima pozitivan skor posle pet borbi, iz C klase prelazi u B, gde nastupaju momci koji su odradili do deset mečava, dok oni sa više borbi uz pozitivan skor postaju profesionalaci.

Takođe treba istaći i da su tribine u Šumicama bile ispunjene do poslednjeg mesta, što govori da bi borilački sportovi ukoliko budu postojala ulaganja mogli da se vrate na staze stare slave kada su bokserski spektali bili iščekivani sa nestrpljenjem.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kravmagistasa

    1. maj 2014 | 18:47

    Za sve ove sto pljuju po momcima i govore sa raznim predrasudama, mogu im samo poruciti da grese, da sam siguran u cinjenicu da su 80% boraca ugledni momci koji su vecinom studenti i nemaju niti su imali ikakvih problema sa zakonom. MMA nije nista posebno drugaciji od boksa, karatea ili dzuda, koje javnost podrzava, mma je sve to na visem i vecem nivou. Naravno uvek u svemu postoje izuzetci, u slucaju mma sveta u srbiji, pod tu bagru spadaju braca mihajlovic i slicni, koji su sramota borilackih sportova.

  • Branko

    1. maj 2014 | 14:30

    Strasno koliko je lose... Pa tu jedan pravi profi da sa svim takmicarima u isto vreme radi sparing.

  • Nebitan

    1. maj 2014 | 14:05

    Jadno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA