Da li ste znali? Zvezda i Partizan su odigrali samo jedan derbi za 1. maj!

Tog 1. maja 1949. godine crveno i crno-beli su odmerili snage u prvenstvenom duelu, a konačan rezultat je bio 2:2

  • 1

Možda sa sigurnošću ne možemo reći kada je Prvi maj počeo da se slavi kao praznik rada, ali fudbalska statistika je neumoljiva i ona kaže da je prvi i jedini Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana odigran na ovaj dan još davne 1949. godine.

Crveno-beli su tada bili domaćini, a meč je završen bez pobednika - 2:2. Nakon prvih 45 minuta Partizan je vodio sa 1:0, ali je Zvezda uspela da ostane neporažena. Međutim, to joj nije pomoglo da osvoji titulu pošto su crno-beli sa tri boda viška ispred Zvezde osvojili titulu.

Zanimljivo, to je bio jedini nerešeni meč u sezoni za Partizan za koji su tih godina nastupali Bobek, Čajkovski, Valok i drugi, dok su crveno-beli dres nosili Mrkušić, Đajić, Mitić i Tomašević.

U prvom delu sezone partizan je početkom novembra slavio minimalnim rezultatom 1:0, ali je Zvezda zato krajem novembra trijumfovala u Kupu protiv večitog rivala rezultatom 3:0, što je ujedno bio i prvi trofej crveno-belih u istoriji.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA