Uniks se u poslednjoj četvrtini spasao katastrofe u Valensiji!

Iako ni poraz od 13 razlike nije mali, košarkaši ruske ekipe mogu da budu zadovoljni sa obzirom na to da su u jednom momentu imali i više od 30 poena manjka u odnosu na protivnika

  • 0

Košarkaši Valensije savladali su u prvoj utakmici finala Evrokupa Uniks sa 80:67 i napravili veliku razliku uoči revanša u Kazanju za sedam dana, iako je ona mogla da bude i veća obzirom da su u jednom trenutku imali i više od 30 poena prednosti.

Ruski tim koji je izbacio Crvenu Zvezdu u polufinalu, nije ličio na sebe na gostovanju u Španiji. Domaći tim je u svakom segmentu igre bio bolji, osim u skokovima gde su izabranici Andree Trinkijerija imali jednu uhvaćenu loptu više.

U prve tri četvrtine na terenu postojala je samo jedna ekipa, a to je bila Valensija, tek je zahvaljujući dobroj odbrani u poslednjih deset minuta i opuštanju domaćina Uniks uspeo da smanji prednost na 13 razlike, a koja je na početku poslednjeg perioda igre bila i plus 30.

Džastin Dolman bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 28 poena, a uz njega je dvosifren bio i crnogorski reprezentativac Bojan Dubljević koji je ubacio 12 koševa. Sa uma ne bi trebalo smetnuti i odličnu igru Poa Ribasa koji je imao indeks korisnosti 26. Bivši košarkaš Partizana Vladimir Lučić nije se upisao u strelce.

Na poraženoj strani samo su Veremenko i Harangodi bili na nivou dostojnom jedne finalne utakmice sa po 17, odnosno, 14. Potpuno je podbacio najbolji igrač ekipe iz Kazanja i MVP Evrokupa Endru Gaudlok koji je postigao za njega skromnih devet poena.

Revanš meč se igra za sedam dana u Kazanju, a osvajač ovog takmičenja dobiće priliku da naredne sezone direktno učestvuje u Evroligi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA