LE: Benfika u finalu bez isključenog Markovića, Sevilja u 94. srušila Valensiju (VIDEO)

Portugalci uspeli da odole u Torinu gde će se za manje od mesec dana boriti za trofej, ali bez srpskog reprezentativca Lazara Markovića koji je na klupi dobio crveni karton posle verbalnog sukoba sa Vučinićem * Valensija igrala i nadigrala Sevilju koja je u 94. minutu dala gol za finale

  • 0

Posle polufinalnih mečeva Lige šampiona, kada smo saznali koje dve ekipe će se boriti za titulu prvaka Evrope, poznati su i učesnici finala Lige Evrope koje će biti odigrano u Torinu. U pitanju su ekipe Benfike i Sevilje.

Nošeni mišlju da 11 godina nisu bili u prilici da osvoje evropski trofej, fantastičnom podrškom sa tribina, idejom da sačuvaju svoju mrežu i nadom da će zatresti protivničku, fudbaleri Juventusa su dočekali Benfiku kako bi anulirali minus iz prvog meča (2:1) i obezbedili finale u svom gradu.

Svoju mrežu su sačuvali, ali protivničku nisu uspeli da načnu, iako su imali prilika, te je rezultat kraju bio isti onaj sa početka - 0:0. Rezultat koji je Benfiki obezbedio drugo uzastopno finale Lige Evrope.

Sa Lazarom Markovićem na terenu i Miralemom Sulejmanijem na klupi, Benfika je od početka krenula ka golu Bufona, ali prvu ozbiljniju šansu imao je Pirlo u 8. minutu. Ipak, Oblak je odlično intervenisao. Preuzeo je Juve inicijativu i često su bili u blizini šesnaesterca, ali bez pravih prilika.

Gosti su pokušavali preko kontranapada da učini nešto više, ali je odbrana Juventusa uvek bila na mestu. Više nego inače šutirao je Pirlo, koji više od četiri godine nije dao gol iz igre, ali je njegov udarac u 41. minutu prohujao pored stative.

Poslednjih nekoliko minuta prvog dela doneli su dve najbolje šanse za Juve. najpre je Bonući u 43. minutu sa par metara glavom samo okrznuo loptu, da bi Luizao u 45. minutu izbacio loptu sa gol linije posle šuta Vidala.

Drugo poluvreme počelo je idealno za Benfiku koja je u 49. minutu vrlo lako mogla do gola. Šutirao je Rodrigo sa 10-ak metara, Bufon samo pogledom pratio ltu koja je, na njegovu sreću, završila iznad gola. Nedugo zatim, Marković je divno asistirao ponovo Rodrigu koji je za korak bio sporiji od Bufona.

Kazna je mogla da usledi u 62. minutu i to preko Pirla. Sjajno izveden slobodan udarac, Oblak se pružio koiko je dug i sačuvao mrežu. Samo pet minuta kasnije Benfika je ostala sa igračem manje, jer je Enco Perez zaradio drugi žuti karton.

To kao da je bio okidač Antoniju Konteu koji je pojačao napad, ali je najbolja prilika viđena u 79. minutu kada Lihtštajner nije bio precizan. Minut kasnije Osvaldo je zatresao mrežu Benfike, ali gol nije priznat zbog ofsajda.

Priliku da reši meč imao je Marković u 85. minutu. Dobro je istrčao kontru, ali mu je Kjelini presekao put baš u momentu kada je Srbin trebalo da se spusti ka Bufonu. Nakon toga medicinski tim je ušao na teren pošto je Markec ostao da leži na travi. Njega je vrlo brzo zamenio Sulejmani.

Međutim, Marković je zbog verbalnog sukoba sa Vučinićem na klupi dobio crveni karton i propustiće finale. Isto je prošao i crnogorski reprezentativac, ali se njegov Juve svakako neće boriti za trofej pošto do kraja promene nije bilo, ikao je Benfika poslednjih nekoliko minuta igrala sa devet igrača, jer je Garaj zbog povrede napustio teren, a nije bilo prava zamene.

Juventus - Benfika 0:0 prvi meč: 1:2

ŠOK NA MESTALJI!!!

Kao i protiv Bazela kada su anulirali rezultat iz prvog meča, a potom prešli u vođstvo, fudbaleri Valensije su bili blizu da načine sličan podvig i protiv Sevilje u meču koji je sudio srpski sudija Milorad Mažić sa pomoćnicima.

Posle 0:2 u gostima, Slepi miševi su se izdigli, imali 3:0 do 94. minuta, ali je Stefan Mbia odveo goste u finale - 3:1 (2:0).

Već posle nešto manje od pola sata Valensija je uspela da stigne minus iz prvog meča golovima Feghulija u 14. i autogolom Beta u 26. minutu, dok je Matju u 69. minutu po treći put matirao gostujućeg golmana Bastosa i zakazao meč koji je bio primarni cilj Valensije još dok ih je Miroslav Đukić vodio.

Bila je Valensija bolji rival tokom čitavog meča. Već u prvom poluvremenu su mogli da daju treći gol, ali je strelac prvog bio neprecizan u 20. minutu. Tada nisu, ali zato Matju jeste u 69. minutu.

''Mestalja'' je proključala i bila je vatrena sve do nadoknade vremena. Kada se samo čekalo da Mažić odsvira kraj meča, Mbia se iskrao i u poslednjim trenucima spasio Sevilju koja prikazanom igrom ove noći možda i nije zaslužila da ide dalje.

Valensija - Sevilja 3:1 (2:0) prvi meč: 0:2

(Feghuli 14, Beto ag 26 Matju 69 - Mbia 90+4)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA