BITKE ZA PRESTIŽ I TITULE: Milan dočekuje Inter, Siti gostuje Evertonu!

Još jedan uzbudljiv vikend očekuje sve ljubitelje fudbala, a Telegraf je za vas, kao i obično, izdvojio nekoliko najinteresantnijih duela

  • 1

Ukoliko ste se lepo zabavili u prirodi za prvomajske praznike uz roštlj, alkohol i dobru muziku, predstojeći vikend trebali biste da provedete na stadionima širom Srbije ili uz TV ekrane.

Kao što ste navikli Telegraf vas informiše o tome koje mečeve ne bi trebali da propustite za vikend koji predstoji, a sama činjenica da je u pitanju produženi vikend još više doprinosi ugođaju gledanja fudbala.

MILAN - INTER (NEDELJA, 20:45)

Milanski rivali, Milan i Inter će se u nedelju sastati u 36. kolu Serije A, a nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković očekuje neizvestan meč.

- Utakmice sa Milanom u meni bude lepe uspomene. To je specifična utakmica i mislim da svaki fudbaler želi da odigra taj derbi. Bilo je puno emocija, pravi spektakl. Niko nikada nije bio favorit, pa će i sada biti to slučaj - rekao je Stanković za klupski kanal.

Stanković je letos završio igračku karijeru u dresu Intera, za koji je od 2004. do 2013. godine odigrao 321 meč i postigao 41 gol.

EVERTON - MANČESTER SITI (SUBOTA, 18:30)

"Građani" su posle kiksa Liverpula protiv Čelsija došli u priliku da se bore za šampionsku titulu u Premijer ligi, iako su pre samo četiri kola upravo od "crvenih" sa Enfilda porazom najavili sezonu bez trofeja.

Na putu do drugog naslova prvaka u poslednje tri godine igračima Sitija će se već ovog vikenda naći neugodni Everton, kojem treba pobeda kako bi se uz eventualne kikseve Arsenala našli u kvalifikacijama za Ligu šampiona sledeće sezone.

Prvi duel ove sezone pripao je "plavcima" iz Mančestera sa 3:1, a golove na tom meču za pobedničku ekipu postigli su Negredo, Aguero, dok je sam svoju mrežu zatresao golman Hauard.

CRVENA ZVEZDA- RAD (SUBOTA, 19:00)

Tim sa Marakane posle poraza u večitom derbiju dočekuje ekipu sa Banjice. Iako u preostala četiri kola Jelen Superlige crveno-beli imaju pravo na još jedan kiks, a da titula dođe na Marakanu, trener Stojanović veruje u povratak na pobednički kolosek svojih fudbalera.

- Poštujemo Rad, dolaskom novog trenera Stevana Mojsilovića osvojili su dosta bodova. Naš cilj je poznat i spremni smo za to. Rad je jak kao kolektiv, ima igrače koji zaslužuju pažnju. Moramo ovaj meč da završimo onako kako želimo, jer je ulog veliki – rekao je Stojanović na konferenciji za novinare na stadionu crveno-belih.

DONJI SREM - PARTIZAN (SUBOTA, 17:00)

SA druge strane topčiderskog brda u dosta boljem raspoloženju dočekuju utakmicu sa Donjim Sremom. Trener crno-belih kao i igrači kluba iz Humske posle pobede u derbiju imaju jasan cilj ispred sebe do kraja šampionata.

- Ukoliko Partizan želi da odbrani titulu, moramo da odigramo na gornjoj granici mogućnosti i da pobedimo. Donji Srem je veoma neprijatan rival. Partizan se u to uverio više puta. Mnogo toga zavisi od našeg pristupa i bilo bi katastrofalno da kiksnemo posle dobijenog derbija – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u sportskom centru Teleoptik.

REAL MADRID - VALENSIJA (NEDELJA, 21:00)

Madriđani osokoljeni plasmanom u finale Lige šampiona dočekuju ekipu Valensije, koja je s druge strane razočarana ispadanjem u polufinalu Lige Evrope. Tim Karla Anćelotija do kraja prvenstva mora da ostvari sve pobede i dočeka kiks Atletika sa kojim će voditi bitku za dva trofeja do kraja sezone.

Videćemo da li će Valensija na Santijago Bernabeu uspeti da pomrsi račune Madriđanima, što im u prvom meču u sezoni nije pošlo za rukom, jer je Real slavio sa 3:2.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA