Romin oproštaj od sna o podvigu, Juventus je novi-stari šampion! (VIDEO)

Izabranici Rudija Garsije doživeli su katastrofu u Kataniji zbog čega su morali da se oproste od sna o stizanju Juventusa i osvajanja Serije A. Osam golova na meču Udinezea i Livorna.

  • 0

Fudbaleri Rome su se oprostili od sna o tituli debaklom koji su doživeli u Kataniji 4:1, što znači da je Juventus postao novi-stari šampion Serije A iako još uvek nije odigrao svoj meč. Sampdorija doživela četvrti poraz u poslednjih pet mečeva. Čak sedam golova palo je u prvom poluvremenu između Udinezea i Livorna.

San "vučice" o neverovatnom podvigu da u poslednja tri kola italijanskog šampionata nadoknade osam poena minusa za "starom damom" je završen i to na veoma ružan način za njih. Poslednjeplasirana Katanija koja se bori za goli život dala je četiri gola vicešampionu Italije.

Izko je sa dva pogotka sredinom prvog poluvremena doneo visoku prednost Kataniji, koju je do kraja prvog dela prepolovio Frančesko Toti. Ipak u 55. minutu Bergesio je ponovo doneo dva gola razlike domaćinu, a konačnih 4:1 postavio je Barijentos desetak minuta pre kraja. Adem Ljajić je odigrao 57 minuta za ekipu iz Rima.

Navijači Sampdorije su se nadali da je preokret i pobeda uprethodnom kolu značila i prekid crne serije, međutim, to nisu shvatili izabranici Siniše Mihajlovića koji su poraženi na gostovanju Parmi 2:0. Antonio Kasano u osmom i Skeloto u poslednjem minutu meča doneli su trijumf "mlekadžijama".

Vikendi u kojima se dešava da u Seriji A padne mnogo golova jesu retki, ali kada se dogode to je obavezno kiša golova.  Kako danas pada kiša u Beogradu tako su padali golovi u Udinama! Čak sedam pogodaka za 45 minuta uz još jedan u drugom bilans je golmana Udinezea i Livorna.

"Zebrete" su pobedile 5:3 fenjeraša zahvlajujući fantastičnom  prvom poluvremenu u kome su postigli pet golova i promašili jedanaesterac, a nije tako izgledalo posle prvih 18. minuta. Paulinjo je doveo goste u vođstvo u 13. minutu, a Di Natale je promašio penal u pet minuta kasnije, ali se samo minut kasnije iskupio izjednačivši na 1:1.

Dva minuta kasnije desio se potpuni preokret Badu je pogodio za 2:1, ali je Paulinjo drugom pogotkom na utakmici izjednačio na isteku pola sata igre. Nakon čega je usledilo deset minuta iz snova u igri pulena Frančeska Gvidolina i tri postignuta gola.

Redom su se upisivali Pereira, Gabrijel Silva i Di Natale po drugi putna meču doneli su visoko vođstvo svojoj ekipi, koje jedo kraja meča uspeo da ublaži samo Mesbah u 88. minutu.

Serija A 36. kolo, rezultati:

Nedelja

Katanija - Roma 4:1

(Izko 26, 34, Bergesio 55, Barijentos 79 - Toti 37)

Kjevo - Torino 0:1

(c.k. Pelisije 66 - Sardo 54 a.g)

Đenova - Bolonja 0:0

Parma - Sampdorija 2:0

(Kasano 8, Skeloto 90)

Udineze - Livorno 5:3

(Di Natale 19, 45, Badu 21, Pereira 34, Gabrijel Silva 44 - Paulinjo 13, 29, Mesbah 88)

Milan - Inter 20,45

Ponedeljak

Lacio - Verona 19,00

Juventus - Atalanta 21,00

Utorak

Firentina - Sasuolo 19,00

Napoli - Kaljari 21,00

Tabela: Juventus 93, Roma 85(+1), Napoli 69, Fiorentina 61, Inter 57... Sasuolo28, Katanija 26(+1), Livorno 25(+1).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA