JEVROSIMOVIĆ: Evropsko prvenstvo je šansa za promociju Beograda

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je delegaciju Atletskog saveza Srbije u Skupštini grada

  • 1
Veselin Jevrosimović - Siniša Mali Foto: Milena Đorđević

Povodom dobijanja domaćinstva dvoranskog Evropskog prvenstva u Beogradu 2017. godine, u Starom dvoru priređen je prijem za delegaciju Atletskog saveza Srbije.

Prijemu su ispred grada prisustvovali zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, gradski menadžer Goran Vesić, gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak, dok su ASS predvodili predsednik te organizacije Veselin Jevrosimović i generalni sekretar Slobodan Branković.

- Grad Beograd će biti domaćin 2017. godine, a zahvalanost dugujemo Atletskom savezu na naporima. To će biti najveće takmičenje u evropskoj atletici posle Olimpijskih igrara u Riju. To je velika prilika da se Beograd promoviše kao sportska metropola, i da se uradi mnogo na razvoju naše privrede i turizma. Održaće se u "Kombank areni" koju moramo da adaptiramo. Dočekaćemo više od 1.000 takmičara iz 50 zemlja, i 10.000 turista u tom periodu, i moramo to maksimalno da iskoristimo - rekao je Mali, koji je podsetio i na Evropsko prvenstvo u maju u Beogradu, koje takođe finansiraju grad i država.

On je obećao da će grad Beograd, zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta učiniti sve da se taj veliki događaj organizuje na odgovarajući način i da se naš grad pokaže još jednom kao uspešan domaćin velikih sportskih manifestacija.

– Ideja je da grad Beograd u narednih nekoliko godina bude domaćin što većeg broja sportskih manifestacija, kako bi na što bolji način promovisali naš grad, ali i celu Srbiju – istakao je Mali i podsetio da je organizacija ovakvog značajnog događaja već počela.

Jevrosimović je izrazio zahvalnost Gradu i Ministarstvu omladine i sporta bez čije pomoći, kako je istakao, ne bi bilo moguće dobiti organizaciju ovako velikog takmičenja.

- Odneli smo veliku pobedu u Frankfurtu, ispred Turske i Poljske. Ovakvi događaji su velika šansa za promociju grada. "Arena" će morati da se modifikuje prema uslovima Evropske atletske federacije, zbog podloge i platforme koja treba da se podigne na tri metra iz razloga da bi moglo da se vidi iz svih uglova šta se dešava - rekao je predsednik ASS.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA