VELIKO PRIZNANJE ZA NADALA: Postao je usvojeni sin Madrida!

Najboljem teniseru sveta ukazana velika čast jer je postao nosilac najvišeg priznanja prestonice Španije koje su dobili između ostalih i španski kralj Huan Karlos i peruanski autor i dobitnik Nobelove nagrade, Mario Vargas Ljosa

  • 1

Grad Madrid proglasio je najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala za usvojenog sina, u čast njegove blistave i trofejne karijere.

- Danas je za mene veoma poseban dan - izjavio je Nadal, koji će učestvovati na turniru koji se održava u glavnom gradu Španije, na svečanosti u Gradskoj kući, gde je prošle godine jednoglasno odlučeno da mu se dodeli značajno priznanje. Proglašavanje nekoga usvojenim sinom ili ćerkom najviša je nagrada koju gradske vlasti prestonice Španije mogu da dodele.

- Ja verujem u poštovanje protivnika, poniznost, disciplinu, naporan rad i entuzijazam. To su neke od vrednosti koje su važne i dobre ne samo u sportu, već i u životu - rekao je Nadal.

Gradonačelnica Madrida Ana Botelja iznela je niz pohvala na račun trofejnog tenisera, rođenog na Balearskim ostrvima, istakavši da je "velikodušan, topao i autentičan".

- Imate divljenje i trajnu i iskrenu ljubav celog grada - dodala je Botelja na svečanosti.

Nadal je počeo da igra tenis kao četvorogodišnjak pod nadzorom svog strica i trenera Tonija Nadala, a do sada je osvojio ukupno 62 ATP titule, od čega 13 na gren slem turnirima. Na Rolan Garosu je trijumfovao osam puta, po dva puta je osvojio Vimbldon i US Open i jednom Australijan Open.

Nosioci najvišeg priznanja grada Madrida između ostalih su i španski kralj Huan Karlos i peruanski autor i dobitnik Nobelove nagrade, Mario Vargas Ljosa.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA