Zaboravili na Miljanića i Boškova: Srpski treneri rade šta hoće!

Potpredsednik Udruženja trenera FSS kritikuje ponašanje fudbalskih stručnjaka koji rade u srpskim klubovima, a koji na svaki način pokušavaju da izbegnu svoje obaveze van terena i pokazuju nepoštovanje prema protivniku, kolegama i novinarima na svakom koraku

  • 0

Mnogo toga ne funkcioniše kako treba u srpskom fudbalu, a poslednja u nizu stvari jesu i treneri, ali nije u pitanju njihova stručnost i poznavanje fudbalske igre, koliko njihovo ponašanje na terenu, a naročito van njega.

Očigledno je sada moderno u našoj zemlji da šefovi stručnih štabova timova u Jelen Superligi Srbije na svaki način pokušavaju da izbegnu neke obavezne procedure kao što je recimo izlazak pred novinare na redovnim konferencijama pre ili posle meča.

Tako se trener Čukaričkog Vladan Milojević nije pojavio pred predstavnicima "sedme sile" prošlog vikenda, strateg OFK Beograda Zlatko Krmpotić je i zaboravio kada je poslednji put odgovara na pitanja medija, a isto su činili i Branko Sosa Babić, Dragoljub Bekvalac...

Jedan od ljudi koji može da govori o uticaju stratega i njihovog ponašanja na srpski fudbal jeste i potpredsednik Udruženja trenera FSS, Miloljub Ostojić.

Iskusni fudbalski radnik koji je trenirao veliki broj ovdašnjih klubova misli da se rešenje za svojeglavo ponašanje njegovih kolega krije u drastičnim novčanim kaznama koje bi ih naterale da počnu da poštuju i pravila i takmičenje i novinare.

- Tako će biti sve dok ih neko ne kazni. Propozicije su jasne, a one kažu da je konferencija za štampu obavezna za svakog trenera. Ako to ne učini na delegatu je da ih prijavi, a onome ko vodi takmičenje daih prvo ukori, a zatim i kazni. Sve dok ne osete udarac po džepu oni će se ponašati kako hoće - kazao je Ostojić za Večernje novosti.

Srbija je nekada bila zemlja iz koje su dolazili kvalitetni i poštovani stručnjaci koji su umeli da cene protivnika i svoje kolege. Međutim, to više nije tako, polemiika preko medija i upotreba u najmanju ruku nepristojnih reči od strane trenera u domaćem fudbalu više nije retkost, a poslednji primer za to je prepucavanje na relaciji Marko Nikolić - Stevan Mojsilović.

- To je ono što daje pravu sliku o današnjem stanju među trenerima, a ona je jako ružna. Mi umesto da se borimo da sačuvamo nasleđe jednog Miljana Miljanića, Vujadina Boškova i Branka Stankovića koji su protežirali respekt kod kolega, dostojanstveni odnos, pričali samo o svom timu, mi se ponašamo ponekad na najprizemniji način. Stanje među radnicima u struci je alarmantno i ovakvim stvarima se mora stati na put - završio je Ostojić u izjavi za Novosti.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA