Juve potvrdio titulu i ponovio rekord iz 30-ih godina (FOTO) (VIDEO)

Torinska Stara dama pobedila Atalanatu minimalnim rezultatom i tako na najbolji način proslavila 30. titulu, odnosno 32. ako pitate sve u Juventusu

  • 0

Slavila se titula u Torinu već u nedelju posle poraza Rome od Katanije, ali su fudbaleri Juventusa želeli da je potvrde pred svojim navijačima. I uspeli su u tome. Pobedili su Atalantu golom Simonea Padoina u 72. minutu - 1:0 (0:0).

Zvanično, ovo je ukupno 30. titula za torinsku Staru damu, ali ako pitate navijače reći će vam da je ovo 32. po redu jer su im dve oduzete posle afere ''Kalčiopoli''. Upravo zbog toga u Juventusu ne žele da okače treću zvezdicu na dres.

- Mi imamo 32, ne 30 titula i ništa se nije promenilo. Mi ne slavimo treću zvezdicu, osvojili smo je pre dve godine - kratko je rekao predsednik Juventusa.

Elem, ovo je treća uzastopna titula Bjankonera, čime su pokazali apsolutnu dominaciju u Seriji A, ali i donekle ponovili uspeh iz 30-ih godina kada su u periodu od 1931 - 1935. godine osvojili pet vezanih titula. Od tada, pa sve do sad Juve nije uspeo da veže više od dve titule.

Krcat stadion dočekao je nove-stare šampione i gromoglasnim aplauzom pozdravio bivšu legendu i trenera Antonija Kontea. Juve je bio apsolutni gospodar situacije na terenu, ali su tek u poslednjih 20-ak minuta uspeli da probiju bedem gostiju. Junak trijmfa bio je vezista Simone Padoin kojem je ovo bio prvi gol u sezoni.

Mogao je Juve da duplira prednost u finišu meča, ali je neprecizan bio Tevez koji je ovom titulom postao fudbaler koji je osvojio šest titula sa pet različitih klubova u četiri različite zemlje. Prethodno je to učinio sa Bokom u Argentini, Korintijansom u Brazilu, Junajtedom i Sitijem u Engleskoj i sada sa Juventusom u Italiji.

U prvom meču današnjeg dana Serije A Lacio je odigrao nerešeno sa Veronom, uz šest golova, dva crvena kartona i penalom u nadoknadi vremena.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA