FK RAD: Zvezda mora da plati ukoliko hoće da igra Evropu!

Direktor kluba sa Banjice Uroš Tošić smatra da je u domenu naučne fantastike da UEFA progleda Zvezdi kroz prste ove godine ukoliko ne isplate svoja dugovanja za dve nedelje

  • 18

Fudbalski klub Crvena zvezda se nalazi pred osvajanjem prve titule šampiona Srbije posle šest godina, ali je pitanje da li će tim iz Ljutice Bogdana igrati u Evropi sledeće sezone.

UEFA je crveno-belima dala dodatni rok, od dve nedelje, za isplatu dugovanja i pribavljanje dodatne dokumentacije. Ceo slučaj o dugu Zvezde je došao pred UEFA posle tužbe fudbalskog kluba Rad, kojem crveno-beli treba da uplate sumu od 1,8 miliona evra.

- Prošle godine smo pokušali nagodbom da rešimo problem (dug), ali se od tada stvari nisu pomerile sa mrtve tačke. Ove godine nagodbu nećemo prihvatiti, jer kao i svaki klub na ovim prostorima preživljavamo od prodaje igrača - rekao je za Telegraf direktor Rada Uroš Tošić.

Direktor kluba sa Banjice ne plaši se pritisaka od strane države, iako će ukoliko ne izmire sredstva crveno-beli izgubiti pravo da učestvuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i svim drugim evropskim takmičenjima.

- Ne radimo ništa protiv zakona. Zašto bi bilo pritisaka? Mi samo želimo da naplatimo naše poslovanje, odnosno igrače koji su iz našeg kluba prešli na "Marakanu" - rekao je Tošić i dodao:

- Pokrenuli smo tužbu protiv Crvene zvezde pred fudbalskim savezom Srbije i mi očekujemo narednih dana da slučaj bude rešen u našu korist - rekao je Tošić, koji smatra da UEFA neće progledati Zvezdi kroz prste ukoliko ne izmire dugovanja u roku od dve nedelje.

- Mislim da je u domenu naučne fantastike da UEFA progleda Zvezdi kroz prste ove godine ukoliko ne isplate svoja dugovanja za dve nedelje. Prošle godine nova uprava crveno-belih je predala UEFA-i papir o reprogramu dugovanja, kao i da će ista izmiriti prema FK Rad. Ne mogu dve godine na isti papir da se vade. Nas ne zanima kome je Zvezda još dužna novac - rekao je Tošić koji je obajsnio da crveno-beli traže slamku spasa.

- Na Marakani pričaju kako im nismo izdali račun. Da smo im mi pustili fakturu da nam plate dug, morali bismo državi da uplatimo PDV, oko 400 hiljada evra, ali je njihov račun u blokadi. Da su nam oni rekli da mogu da nam plate, ispostavili bismo im profakturu odmah - zaključio je direktor plavo-belih.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(P. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa tumbas

    6. maj 2014 | 19:50

    A kako ce biti strasno kaznjena kad i ovako igra samo prvo kolo u Evropi.Zale se na Toleta vec godinama a on je trebao da ih izbaci iz lige kao Rangers u Škotskoj.Sve na silu sve na pretnje laži i prevare....ovo je UEFA nju nećete moći.

  • dobro obavesten

    6. maj 2014 | 19:31

    FK CZ ce biti kaznjena i to tesko.Videcete !!

  • Ja

    6. maj 2014 | 21:55

    U drugu ligu Rade, u drugu ligu Rade, u drugu ligu Radeee, Radeee, RADE!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA