Ova žena preti da ugrozi Murinja, Anćelotija, Gvardiolu...!

Portugalka Elena Košta postala je prvi ženski trener na klupi jednog profesionalnog muškog fudbalskog kluba u Francuskoj

  • 2

Revolucija u muškom profesionalnom fudbalu u Francuskoj! Prva žena trener u muškom timu drugoligaša Klermona postala je Portugalka Elena Košta!

Ova 36-godišnja Portugalka je do sada radila u Benfici, kao i ženskim reprezentacijama Katara i Irana, a bila je i skaut škotskog Seltika.

Košta će na klupi Klermona zameniti Režisa Bruara, jer ekipa dva kola pre kraja, zauzima 14. mesto na tabeli francuske druge lige sa šest bodova više od Oksera koji je u zoni ispadanja.

Jedina žena trener jednog evropskog muškog profesionalnog fudbalskog kluba do sada je bila Italijanka Karolina Morače, koja je sa klupe predvodila trećeligaša Viterbeze 1999. godine.

Ipak ona se nije dugo zadržala na ovoj poziciji, samo dve utakmice, a ostavku je podnela zbog velikog medijskog pritiska.

Ostaje da se vidi da li će Elena Košta postati trenrer od kog će strahovati Murinjo, Anćeloti, Gvardiola i drugi veliki šefovi struke!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA