ZEČEVIĆ: Ne znam kako da pomognem Zvezdi!

- Nisam prava osoba da dam komentar, jer već dugo nisam u tim vodama i neukusno i nefer bi bilo da kritikujem nečiji rad i njegove propuste - kaže Žarko Zečević za Telegraf. Zvezdin Miodrag Zečević optimista da crveno-beli mogu u Evropu

  • 6

Problem Crvene zvezde, kada je u pitanju dobijanje licence za takmičenje u Evropi zbog neizmirenih dugovanja prema drugim klubovima i bivšim igračima, ne događa se prvi put, kako crveno-belima, tako i drugim srpskim klubovima.

I Partizan je pre dve godine imao problema oko dobijanja dozvole od strane UEFA da učestvuje u evropskim takmičenjima. Zbog ove očigledno hronične boljke među srpskim klubovima odlučili smo da kontaktiramo Žarka Zečevića, nekadašnjeg funkcionera crno-belih, za vreme čijeg rada nije bilo takvih problema ni u timu iz Humske, a ni među ostalim ekipama koje je trebalo da igraju u Evropi.

Bivši član uprave Partizana tokom devedesetih i prve polovine 2000. godina nije želeo previše da komentariše zašto se ova situacija poslednjih nekoliko godina ponavlja u srpskom fudbalu.

- Nisam prava osoba da dam komentar, jer već dugo nisam u tim vodama i neukusno i nefer bi bilo da kritikujem nečiji rad i njegove propuste - kaže Zečević za Telegraf.

S druge strane, njegov prezimenjak Miodrag Zečević, generalni sekretar Crvene zvezde, kaže za Tanjug da je veliki optimista kada je u pitanju igranje crveno-belih u evropskim takmičenjima. On, međutim, upozorava da klub još uvek nije dobio licencu.

- Ukoliko arbitraža izrekne odluku koja je povoljna za nas, to i dalje ne znači da će naš klub igrati u Evropi. To znači da ostajemo u postupku za licenciranje, dok se drugi deo naše obaveze odnosi na izmirivanje dugova do 30. maja - rekao je Zečević novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Najveći deo dugovanja crveno-beli imaju za transfere igrača iz beogradskog Rada, kao i prema bivšem poljskom reprezentativcu Gžegoržu Bronovickom, a Zečević je naveo da je u ovom trenutku za izmirenje dugova potrebno oko dva miliona evra.

- FK Crvena zvezda nije koristio mogućnosti da se odlaže postupak pred UEFA i arbitražnom komisijom FSS. Ne želimo da padnemo pod udar UEFA, zato se to zove fer-plej i mi ćemo tako i igrati. Imamo veliku dozu optimizma u vezi sa arbitražom u Nionu. Oprezan sam, jer ovaj postupak ima i veliku dozu neizvesnosti. Više volim zabranjen ulaz nego da nema izlaza - poručio je on.

UEFA je u utorak Crvenoj zvezdi, protiv koje se vodi postupak zbog nepoštovanja pravila finansijskog fer-pleja, dala dodatni rok od dve nedelje da dostavi svu dokumentaciju kako bi ostala u procesu za dobijanje licence za evropska takmičenja.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA