DŽEKO ZA TITULU: Siti nadomak pehara, pogodio i Jovetić (VIDEO)

Građani uspeli da slome Aston Vilu u poslednjih pola sata (4:0) * Sanderlend izborio opstanak pobedom nad VBA (2:0)

  • 8

Postigao je pre dve sezone izjednačujući gol protiv KPR-a, posle kojeg je Aguero doneo titulu, sa dva gola u prošlom kolu protiv Evertona provukao je Mančester Siti sa teškog gostovanja, a nova dva gola Edina Džeka protiv Aston Vile doveli su Građane nadomak pehara Premijer lige - 4:0 (0:0). Konačan rezultat postavili su Jovetić i Ture.

Mučio se Siti tokom čitavog meča sa Aston Vilom, kojoj ovaj meč ništa nije značio tek ulaskom Stevana Jovetića u drugom poluvremenu Građani su postali agilniji, a nagrada je ubrzo stigla. Igrao se 64. minut kada je Zabaleta centrirao sa desne strane, Džeko utrčao sa pet metara i šutem kroz noge matirao Guzana.

Samo osam minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0 za Siti. Strelac je ponovo bio reprezentativac BIH. Posle jedne gužve u petercu i ponovljenog šuta Džeka lopta je završila u mreži Aston Vile i tada je bilo jasno da će Građani poslednje kolo dočekati sa dva boda viška u odnosu na Liverpul i biće im potreban samo bod za titulu.

Na 3:0 povisio je Jovetić u 89. minutu da bi kapiten Sitija Jaja Ture postavio konačan rezultat 100. golom Građana u Premijeršipu.

Kao što se Siti bori za titulu, tako se i Sanderlend borio za opstanak. I uspeli su u tome pošto su u zaostalom meču savladali VBA rezultatom 2:0 i tako pobegli Noriču na pet bodova čime su Kanarince gurnuli u ambis zvani Čempionšip.

Sanderlend je za samo 18 minuta prvog poluvremena rešio pitanje pobednika. Najpre je Kolbeg pogodio u 13. minutu za 1:0 da bi prednost duplirao Borini u 31. minutu.

PREMIJER LIGA, zaostali mečevi 28. i 29. kola:

Sanderlend - VBA 2:0

(Kolbeg 13, Borini 31)

Mančester Siti - Aston Vila 3:0

(Džeko 64, 72, Jovetić 89)

Tabela: Mančester Siti 83, Liverpul 81, Čelsi 79, Arsenal..... Aston Vila 38, Sanderlend 38, VBA 36, Norič 33, Fulam 31, Kardif 30.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Keva

    7. maj 2014 | 22:59

    Bravo Balkanci, sva trojica odlicni na terenu, Ture neverovatan.

  • Bin Laden لا إله ايلالا

    7. maj 2014 | 22:57

    Ovo je igrač ovo je napadač ovo je BOSANSKI DIJAMANT !!!

  • Kitumijasi

    7. maj 2014 | 23:03

    EDIIIINNN DZEKOOOOO OOOOOOOOO... on I kolarov deru guz*ve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA