Oko 18. maja znaćemo da li Srbija dobija organizaciju Evrobasketa

Tada će biti poznato da li ćemo biti domaćini jedne grupe, ili možda suorganizatori prvenstva 2015. godine, rekao je Dejan Bodiroga

  • 1

Košarkaški savez Srbije predao je kandidaturu za organizaciju prvenstva Evrope 2015. godine, potvrdio je potpredsednik zadužen za mušku košarku Dejan Bodiroga.

- Ukrajina neće moći da organizuje šampionat, videćemo šta će da odluči Bord FIBA na izbornoj Skupštini od 16. do 18. maja u Minhenu. Tada će biti poznato da li ćemo biti domaćini jedne grupe, ili možda suorganizatori prvenstva. Takođe, želimo da budemo domaćini Evropskog prvenstva za igrače do 18 ili 20 godina sledeće godine, za šta imamo podršku Ministarstva omladine i sporta - rekao je Bodiroga, koji je kritikovao i Jadransku ligu.

U Kući košarke su promovisani selektori mlađih muških reprezentativnih selekcija.

Ozvaničeno je da će B tim Srbije predvoditi Oliver Popović, selekciju do 20 godina Dejan Mijatović, juniore Aleksandar Bućan, selekciju do 17 godina Vanja Guša, a kadete Vladimir Ðokić.

Dušan Domović Bulut biće koordinator za basket „3 na 3“, zadužen za popularizaciju i afirmaciju ove sve popularnije discipline.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zzzz

    8. maj 2014 | 19:51

    Samo da ne dozivimo istu bruku kao sa obradovicem!! (Kada kazem bruku ne mislim na to sto nismo stigli do finala nego sto su se igraci ponasali tako kako su se ponasali!!)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA