Grof Božović doneo prvi trofej Rostovu u istoriji!

Trener koga Zvezda godinama želi na svojoj klupi, vodio je svoj Rostov do osvajanja pehara namenjenog pobedniku Kupa Rusije, što je najveći uspeh ovog tima otkada postoji

  • 3

Miodrag Grof Božović piše istoriju Rostova, jer je pod njegovim vođstvom tim stigao do svog prvog Kupa Rusije u svojoj istoriji! Božovićeva ekipa je trijumfovala u finalu protiv Krasnodara nakon boljeg izvođenja penala, pošto za 90 minuta utakmice i dodatnih pola sata u produžecima nije bilo golova, a ovo je pr.

Rostov je imao šansu da pobedi i u regularnom delu utakmice pošto je 20 minuta imao igrača više na terenu, jer je Pereira bio isključen, ali nisu uspeli, a kasnije su i oni ostali bez jednog fudbalera kada je drugi žuti karton dobio Bastos u prvom produžetku.

U penal seriji prvih pet izvođača iz oba tima bili su na nivou i pogađali, pa je moralo da se čeka dok jedna ekipa ne promaši, ali su u šestoj seriji oba fudbalera bila neprecizna, i pobednik je odlučen u sedmom pokušaju, kada je Gazinski iz Krasnodara bio neprecizan, dok je Lolo pogodio i doneo pehar svom timu.

Božović je tokom trenerske karijere nekoliko puta bio dovođen u vezu sa Crvenom zvezdom, na iju klupu su ga mediji selili gotovo svaki put kada se na Marakani pokretal pitanje trenera, međutim, to se nikada nije ostvarilo. Osvajanjem kupa on je nastavio da beleži dobre rezultate sa svojim timovima u Rusiji, pošto je prethodnih godina uspešno vodio Amkar, FK Moskvu i Dinamo.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA