ŠTA IMA, BRATE? Ko je sve od stranih sportista naučio srpski i kako to zvuči? (VIDEO)

Srpski jezik je težak za strance, ali ovi sportisti su pokazali da vrlo dobro mogu da savladaju naš jezik, čak i da pričaju u slengu * Najsmešniji su Demarkus Nelson i Čarls Dženkins, koji su naučili samo nekoliko reči, i to iz uličnog slenga

  • 10

Srpski jezik nije lak, ali sportisti koji igraju u našoj zemlji ipak uspeju da ga nauče i da čak daju izjave i intervjue na našem jeziku.

Zanimljivo je da jedino Amerikanci imaju otpor prema našem jeziku i teško ga uče, dok ga ostali sportisti iz drugih zemalja, poput Senegala, Brazila, Letonije, Češke, Bugarske, uče bez problema....

Ovde vam predstavljamo najpoznatije strance koji pričaju srpski.

Najbolje je savladao srpski jezik, što je i logično, nekadašnji košarkaš Partizana Jan Veseli. Međutim, on je Čeh, pa mu je jezik bliskiji nego drugima, a i tri godine je živeo u Beogradu.

- Ovo je moja poslednja sezona u Partizanu i osvojili smo titulu, mnogo sam srećan za to - rekao je svojevremeno Veseli.

Osim njega, još jedan košarkaš Partizana, Davis Bertans, naučio je odlično srpski, što je stvarno uspeh, jer je Letonac i njegov jezik nema nikave sličnosti s našim.

- Drago da sam tu, osam mesec sam bio bez košarke, ali sad osećam dobro. Nisam zaboravio srpski, Dule me zvao svake nedelje - rekao je Bertans po povrtaku u Beograd posle oporavka od povrede.

Jedan od najzanimljivijih igrača koji je igrao fudbal u Zvezdi je Brazilac Kadu, koji je takođe naučio srpski, pa je čak davao i izjave na našem jeziku. Naravno, to nije bilo perfektno, ali je zabavno čuti ga:

- Prvi gol bio najlepši, jer mi damo gol odma`, pa je bilo lakše.

Fudbaler Partizana Lamine Dijara je iz Senegala, ali je dugo igrao u Srbiji, pa je veoma dobro naučio naš jezik, a uz sve to postao ljubimac navijača:

- Zadovoljni smo što smo radili odlično i nadamo se da će biti golova opet u drugoj utakmici.

Osim njih, odlično govori srpski i Ivan Ivanov, ali je on Bugarin, tako da se to ne smatra nekim uspehom jer su slični jezici.

Sigurno po Srbiji ima još dosta stranih sportista koji pričaju srpski, ali ovoga puta izdvojili smo one najpoznatije.

Takođe, pogledajte kako košarkaši Zvezde, Čarls Dženkins i Demarkus Nelson, pokušavaju da pričaju srpski.

- Šta ima brate? Dobar dan... - pokšavao je Dženkins da govori naš jezik.

Šta vi mislite, ko od ovih sportista najbolje govori naš jezik i za koga ne biste pomislili da je stranac?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA