SLAVIĆE SE TITULA: Evo koji će Srbi osvojiti šampionate u Evropi!

Portugal, Engleska, Grčka, Belgija, Poljska, samo su neke od zemalja za čije državne prvake igraju srpski internacionalci

  • 10

Još jedna fudbalska sezona u evropskim ligama se približava kraju. Sva prvenstva su ušla u poslednju fazu, a u klubovima koji su već osvojili titulu ili su i dalje u igri za trofej nastupaju i srpski internacionalci.

U Portugalu je pitanje prvaka već odlučeno. Novi prvak zemlje s Pirinejskog poluostrva je Benfika za koju nastupaju Lazar Marković, Ljubomir Fejsa, Miralem Sulejmani i Filip Đuričić.

Pored titule, ekipa iz Lisabona je osvojila i portugalski kup, a imaće priliku da dođe i do međunarodnog trofeja. Izabranici Žorža Žesusa će se u Torinu boriti sa Seviljom za trofej Lige Evrope.

Olimpijakos već dugo vlada Grčkom, a od ove sezone član Atinjana je i Marko Šćepović. Bivši igrač Partizana je posle trofeja osvojenih u crno-belom dresu, uzeo i jedan u crveno-belom.

U Premijer ligi je ostalo još jedno kolo, a najbliži titulu je Mančester Siti za koji nastupaju Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić. Građani kolo pre kraja imaju dva boda više od Liverpula, a u meču s Vest Hemom dovoljan im je i bod kako bi osvojili titulu.

Siti je već ove godine osvojio jedan trofej. Izabranici Manuela Pelegrinija osvojili su u martu Liga Kup.

Do kraja belgijskog šampionata je ostalo još tri kola, a Anderleht se u potpunosti vratio u trku za titulu. Tim iz Brisela za koji nastupaju Aleksandar Mitrović i Luka Milivojević ima bod manje od prvoplasiranog Standarda, pa su šanse za osvajanje trofeja namenjenog najboljem u državi veoma realne.

Slična je priča i u ruskom šampionatu. Zenit ima bod više od Lokomotive iz Moskve, a dva od CSKA za koji igra Zoran Tošić. Igraće se još dva kola.

Veoma blizu osvajanja titule je i Miroslav Radović. Njegova Legija pet kola pre kraja ima pet bodova prednosti u odnosu na Leh iz Poznanja.

I u Slovačkoj će titulu slaviti srpski igrači. Slovan iz Bratislave za koji nastupaju naši Miloš Josimov i Marko Milinković ima deset bodova prednosti u odnosu na Trencin, četiri kola pre kraja.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevdzans

    9. maj 2014 | 22:47

    Ako se ne varam ovde samo Luka Milivojevic iz zvezde,a ostala uz par izuzetaka iz Partizana..To dokazuje strasnu omladinsku skolu Partizana,i nestrucnost uprave da ih zadrzi malo duze

  • Gravedigger

    9. maj 2014 | 22:37

    И Ненад Милијаш је Србин,али он,на пример,неће освојити титулу :)

  • Delija Zauvek!

    10. maj 2014 | 09:58

    I naravno Zvezdaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA