I DRUGI GRBIĆ REKAO JE DOSTA: Nikola postaje trener Peruđe!

Legenda srpske i svetske odbojke završila je igračku karijeru, ali i dalje ostaje u sportu u kome je doživeo najblistavije trenutke

  • 5

Legenda srpske i svetske odbojke Nikola Grbić završio je svoju igračku karijeru. Posle više od dve decenije igranja na vrhunskom nivou, bezbroj trofeja i individualnih priznanja kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu, u svojoj 41. godini možda i najbolji tehničar u istoriji sporta na mreži, odlučio je da kaže zbogom.

Mlađi od braće Grbić poslednji meč odigrao je u dresu Zenita sa kojim je osvojio titulu šampiona Rusije, a iako su mediji u Italiji spekulisali da bi mogao da se vrati u tu zemlju gde je proveo najveći deo karijere i obuče dres Peruđe, njihova nagađanja su delimično samo bila tačna.

Nikola će se vratiti na Apeninsko poluostrvo i doći u Peruđu, ali u sasvim drugoj ulozi. On će po završetku finalne serije, u kojoj Peruđa igra protiv Lube Maćerate, preuzeti trenersku palicu od Slobodana Kovača, koji je postao selektor Irana.

Dakle, ostaće i dalje u odbojci samo što će se sa parketa preseliti na klupu, a nemamo sumnje da će i na toj funkciji biti uspešan kao što je bio u igralčkoj karijeri, a ko zna možda uskoro zauzme mesto i trenera srpske reprezentacije.

Podsetimo da je Peruđa prava srpska kolonija, jer pored Bobe Kovača na klupi, u timu igraju i petorica Srba - Goran Vujević, Aleksandar Atanasijević, Nemanja Petrić, Mihajlo Mitić i Konstantin Čupković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zuluw

    9. maj 2014 | 20:14

    Carevi!

  • negry

    9. maj 2014 | 19:44

    LEGENDO,kada se setim koliko si nas usrecivao sjajnim nastupima u reprezentaciji?!! VELIKO HVALA p.s.nastavi sa takvim uspesima i u trenerskom poslu!

  • Doktor

    9. maj 2014 | 21:54

    Hvala na svemu ! Da si nam ziv i zdrav legendo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA