OVO NE SMETE PROPUSTITI: Dobijamo novog šampiona Engleske, odlučujuće bitke u Španiji i Srbiji!

Poslednje kolo Premijer lige razrešiće nam dilemu ko je novi prvak. Da li će se kolo sreće okrenuti ili se prokletstvo nastaviti*Hoće li Atletiko i Barselona definitivno otpisati Real i sami odlučivati kome ide titula*Da li Sloboda može da zagorča život Zvezdi i unese neizvesnost u Superligu i da li Voždovac može da ugasi Partizanove nade o šampionskom peharu? Saznajte ovog vikenda

  • 5

Buran fudbalski vikend je ponovo pred nama, a kako i ne bi bio kada su u dve najjače lige na svetu odlučuje o tome ko će biti šampion. Naravno šampionska trka u Srbiji takođe se nastavlja, jer je ostalo još samo tri kola do kraja Jelen Superlige.

Kao i svaki put do sada, Telegraf sport vam predstavlja mečeve koje predstojećeg vikenda ne biste smeli da propustite.

SLOBODA UŽICE - CRVENA ZVEZDA (Subota 17,30 Arena sport 1)

Posle burne nedelje u fudbalskom vikendu koja je iza nas, možemo konačno da se okrenemo fudbalu. Utakmica između Crvene zvezde i domaćina, Slobode biće u fokusu domaćih medija iz mnogi razloga. Prvi je svakako taj što crveno-beli nastavljaju svoj pohod na titulu, a ukoliko prebrode teško gostovanje u Užicu, može se reći da će im šampionski trofej biti na dohvat ruke.

Takođe još jedan od razloga jeste i taj što su Užičani prethodnih dana najavljivali da neće izaći na megdan klubu iz Ljutice Bogdana i da će istupiti iz lige zbog kako kažu nameštanja, ali su ipak odlučili da to ne učine. Pomenimo još da osim izabranika Slaviše Stojanovića i njihov protivnik ima razlog da kidiše na trijumf u ovom duelu, jer malo je reći da im gori pod nogama kada je u pitanju opstanak u najvišem rangu.

PARTIZAN - VOŽDOVAC (Subota 20,00 Arena sport 1)

U crno-belom taboru se nadaju da bi njihov večiti rival mogao dva puta da kiksne u završnici prvenstva i tako im omogući da osvoje sedmu uzastopnu titulu nacionalnog prvaka, ali da bi to učinili moraće da trijumfuju u susretu sa timom koji je praktično obezbedio opstanak u elitnom društvu.

Marko Nikolić je već nekoliko puta ponavljao da je cilj njegovog tima da osvoji devet bodova u preostala tri susreta, tako da će sigurno na travu stadiona u Humskoj izvesti najjači sastav koji će od prvog minuta želeti da zatrese mrežu protivnika. Uzbuđenja sigurno neće manjkati, jer je njihov protivnik poznat kao tim koji baš ne ume da se brani i učiniće sve da osvoje barem bod.

ATLETIKO MADRID - MALAGA (Nedelja 19,00 Sport klub 3)

Šampionska bitka u Španiji nikada nije bila uzbudljivija. Ostala su još dva kola do kraja, a tri tima se bore za pehar namenjen najboljem u Primeri. Atletiko Madrid je u najboljoj poziciji, jer su mu potrebna samo četiri boda u naredna dva meča kako bi posle 18 godina ponovo trofej stigao na "Visente Kalderon", a u zavisnosti od ostalih rezultata možda samo i jedan poen.

Utakmica koja će sigurno odlučivati jeste duel protiv Barselone u poslednjem kolu, ali puleni Dijega Simeonea moraju prvo da trijumfuju protiv Malage, kako ne bi došli u situaciju da strepe pred gostovanje na "Kamp Nou".

ELČE - BARSELONA (Nedelja 19,00 Sport klub 3)

Barselona je u jednom momentu bila otpisana u borbi za titulu, ali je zahvaljujući lošim rezultatima konkurenata sada možda i u najboljoj poziciji, jer dve pobede joj donose odbranu trofeja. Naravno u ovom susretu i Elče ima svoju računicu, jer još uvek nisu obezbedili opstanak i potreban im je svaki bod.

Zato ne sumnjamo da će ovo biti otvoren meč, jer Katalonci ne smeju sebi ni pod tačkom razno da dozvole išta manje od tri boda, dok domaćin bi mogao da bude zadovoljan i sa jednim bodom, pa da u poslednjem kolu odlučuje o svojoj sudbini.

SELTA - REAL MADRID (Nedelja 19,00 Sport klub 3)

Fudbaleri Reala su od tima koji je bio u najboljoj poziciji da se domogne titule, svoje šanse za to sveli na domen teorije. Sada više ništa od njih ne zavisi jer moraju da im se poklope rezultati i najvećih konkurenata i to baš da se poklope.

Ipak, ovo ne znači da će se Karlo Anćeloti i njegovi izabranici predati pre završnog zvižduka, jer to nije u skladu sa mentalitetom "kraljevkog kluba" zato bi trebalo očekivati da pokušaju u najmanju ruku da se iskupe svojim navijačima za poslednja dva loša rezultata.

LIVERPUL - NJUKASL (Nedelja 16,00 Sport klub 1)

Poslednje kolo Premijer lige odlučiće i ko će biti novi šampion. Liverpul je sam kriv za svoju propast, iako je u jednom trenutku delovalo da im niko neće stati na put ka trofeju koji čekaju već 24 godine, došli su u situaciju kada im ni pobeda nad Njukaslom ne donosi ništa.

Ipak, to ne znači da će dok nada postoji odigrati opuštenije na svom Enfildu protiv ove polusezone očajnog Njukasla, već će juriti ubedljiv trijumf i oslučkivati kakve vesti stižu iz Mančestera i moliti se da ih malo sreća pogleda, kao njihovog rivala u borbi za titulu pre nekoliko godina.

MANČESTER SITI - VEST HEM (Nedelja 16,00 Sport klub 1)

Mančester Sitiju se čini sve poklopilo u smiraj sezone. Nalaze se u fantastičnoj situaciji da i sa bodom u ovom meču mogu da osvoje šampinsku titulu i to pred svojim navijačima zbog čega će "Etihad" verovatno biti ispunjen do poslednjeg mesta.

Ipak ne bi trebalo zaboraviti da je istorija učiteljica života i da se kolo sreće okreće, jer u redovima "građana" dobro znaju kako su došli do svog poslednjeg naslova šampiona Engleske.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA