ZVEZDA IGRA U EVROPI? Crveno-beli ispunili zahteve UEFA?

Kako prenosi britanski Gardijan osam od devet timova je do petka uveče uspelo da ispuni zahteve koje im je tražila UEFA, a jedini koji za sada to nije učinio jeste Mančester Siti, što dovodi do zaključka da su crveno-beli među ekipama koje će dobiti evrolicencu

  • 16

Osam od devet timova kojima je ugrožena evrolicenca i igranje u evropskim takmičenjima zbog kršenja finansijskog fer-pleja na putu je da reši svoje probleme, a Crvena zvezda je među njima, saznaje britanski Gardijan.

UEFA je krajem prošlog meseca objavila da je 76 klubova bilo pod istragom zbog svog finansijskog poslovanja, a nedugo potom je objavljeno je da je istraga nastavljena protiv devet timova, dok su ostali oslobođeni i moćiće da igraju u Evropi naredne sezone.

Uprkos tome što imena klubova nisu objavljena, dobro se znalo da je među njima i klub sa Marakane čiji su čelnici bili na dodatnom saslušanju, nakon čega im je dat rok od dve nedelje da dostave dodatnu dokumentaciju o tome da su izmirili svoja dugovanj prema drugim timovima i bivšim fudbalerima.

Novinari na Ostrvu su došli do saznanja da je do petka uveče osam od devet ekipa uspelo da izmiri svoje obaveze i dobije neznaku da će dobiti evrolicencu za narednu sezonu, a navodno jedini tim koji se nije povinovao zahtevu koji je stigao iz "evropske kuće fudbala" jeste Mančester Siti. Ovo automatski bi moglo da znači da je Zvezda ispoštovala ono što se od nje tražilo.

Rukovodstvo "građana" još uvek razmatra da li da prihvati ultimatum koji su im dali iz UEFA i suoče se sa kaznom zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Njima se ne sviđa odluka da klub mora da u naredne tri sezone uplati 60 miliona evra i bude ograničen sastav tima za Ligu šampiona naredne sezone.

Ukoliko se u Sitiju odluče da odbiju konačnu odluku koju im je dostavila Evropska fudbalska unija, mogli bi da se suoče sa veoma strogom kaznom, koja bi mogla da znači i izbacivanje iz evropskih takmičenja.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • micko

    10. maj 2014 | 07:16

    Kmece grobarcici

  • Bata-Nis

    9. maj 2014 | 23:11

    Sigurno se Vucic isprsio.

  • Boban

    10. maj 2014 | 00:06

    A, odakle pare?!?! Možda je Čović prodao FMP da isplati dug...ili su ipak zavukli ruku u džep "građanima Srbije"...ma ovo drugo je jeftinije, naravno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA