BEKENBAUER: Partizan i Zvezda su još uvek veliki timovi!

Legenda nemačkog i svetskog fudbala osvrnuo se u svom intervjuu koji je dao Ivanu Ivanoviću i na to kakav su uticaj imala dvojica srpskih trenera na njegovu karijeru

  • 2

Proslavljeni nemački fudbalski as Franc Bekenbauer, globalni ambasador projekta za decu “Fudbal za prijateljstvo” kompanije Gazprom, koji se po drugi put organizuje u okviru programa UEFA Lige šampiona, dao je u Berlinu ekskluzivan intervju našem poznatom TV voditelju  Ivanu Ivanoviću, ujedno ambasadoru ovog projekta za našu zemlju.

Intervju koji je uradio Ivanović emitovan je u okviru njegove emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem", a legendarni Nemac se tokom razgovora osvrnuo i na srpski fudbal, trenere i fudbalere koji su uticali na njega i kao igrača, ali i kao uspešnog trenera.

- Morate da budete svesni da više ne postoji velika Jugoslavija, ali vi i dalje redovno učestvujete na velikim takmičenjima. Mislim da radite fantastične stvari i moram da kažem da su Partizan i Crvena zvezda i dalje veliki timovi - rekao je Bekenbauer, a zatim se osvrnuo i na uticaj dvojice srpskih trenera koji su ga trenirali u vreme igranja u Bajernu, Zlatka Čajkovskog i Branka Zebeca.

- Zlatko Čajkovski me je uveo u seniorski tim Bajerna. Sećam se da sam ga gleda na Svetskom prvenstvu u Čileu četiri godine pre toga. Bio je veoma ambiciozan trener, Najvažnije mu je bilo da negov tim pobedi. Naučio sam dosta od njega, jer je redovno učestvovao aktivno sa nama u treninzima.

- Srećan sam što sam imao trenere poput njega i Branka Zebeca. I kasnije kada sam sam postao trener dobro sam zapamtio i primenjivao neke njihove savete. verovatno je to i jedan od razloga što sam bio tako uspešan. Osvojio sam dva Mundijala i jedno Evropsko prvenstvo - završio je Bekenbauer i dodao da se seća kada je njegov sin, Štefan, bio u Zvezdi 1990. godine, ali da ne zna zašto nije ostao.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA