Zbog njega smo zavoleli odbojku, a sad zbog njega pogledajte ovaj VIDEO!

Jedan od najboljih odbojkaša koje je Srbija imala ostavio je lekcija i lekcija iza sebe. Ovo je samo deo njegovih majstorija...

  • 1

Vest da je Nikola Grbić završio igračku karijeru nije mnogo iznenadila s obzirom na njegove godine, ali je opet donela pregršt emocija i uspomena na jednog od najboljih odbojkaša koje je naša zemlja imala.

Ko zna, Nikola bi ukoliko mu trenerska karijera, od petka započeta u Peruđi krene dobro, mogla da donese i poziciju selektora Srbije u doglednoj budućnosti.

Kako god, majstor dizanja, kuvanja, motivisanja ekipe i kontrolisanja emocija tokom važnih mečeva rekao je zbogom igračkoj karijeri i time mnogim svetskim igračima olakšao ovaj sport, imajući u vidu koliko je pravio problema čudesnim kuvanjima i još "nevidljivijim" proigravanjima saigrača, koje bi toliko često ostavljao same, bez bloka, da rešetaju odbrane rivale i zakucavaju lopte u polje.

Radio je to jednako čarobno u klubovima za koje je nastupao, ali posebno u dresu Jugoslavije i Srbije.

Nećemo pogrešiti ako kažemo da je Sveti Nikola, kako ga je svojevremeno prekrstio poznati komentator Duško Korać jedan od najzaslužnijih što je odbojka u našoj zemlji jedan od najpopularnijih i najpraćenijih sportova.

Takođe, kao dugogodišnji kapiten bio je među vodećima u generacijama koje su sa skoro svakog takmičenja donosili medalju u Beograd i Srbiju.

Zbog Nikole, pogledajte ovaj video ispunjen majstorijama koje su ga krasile tokom bogate karijere.

Ubuduće će to činiti samo na treninzima, učeći svoje pulene.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA