Bivši plej Partizana postaje Hrvat?

Kako pišu hrvatski mediji, novi član njihovog nacionalnog tima mogao bi da postane nekadašnji plejmejker Partizana, a sada igrač Valensije Oliver Lafajet

  • 2

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgleda ne može bez Amerikanca na mestu plejmejkera. Zbog loma ruke Dontea Drejpera i pitanja koliko će biti spreman za Svetski kup u Španiji ovog leta, Jasmin Repeša se okrenuo drugim solucijama, a rešenje je izgleda našao u nekadašnjem košarkašu Partizana Oliveru Lafajetu.

Kako pišu mediji u Hrvatskoj, selektor njihove reprezentacije se odlučio za igrača Valensije koji je sa ovim timom pre nekoliko dana osvojio Evrokup, iako su još neka druga imena bila u opticaju, poput Arona Džeksona, Džamonta i Lukasa Gordona, ali njih nije zanimalo da dobiju hrvatski pasoš.

Sa druge strane ovo bi odgovaralo Lafajetu, koji bi na taj način mogao u španskoj ligi da igra kao evropski igrač i verovatno bi pristao da uzme državljanstvo Hrvatske, a kao još jedan razlog za to jeste i što je ove godine sarađivao sa Velimirom Perasovićem koji bi mogao u slučaju dvoumljenja da ga ubedi da pristane da igra za "šahovničare".

Međutim kako se spekuliše sve je ovo još uvek na dugačkom štapu, a pominje se da ni dobijanje državljanstva ne bi značilo da će Lafajet igrati za njihovu reprezentaciju, jer se u taboru "vatrenih" nadaju da bi Roko Leni Ukić mogao da odmori svoje problematične tetive do početka priprema, a ne isključuju ni opciju da i Lafajet i Drejper budu u timu, pa da se Repeša kasnije odluči za jednog od njih.

Inače bivši plejmejker crno-belih ne bi bio prvi bivši igrač ovog kluba koji je dobio pasoš neke od selekcija iz bivše SFRJ, pa je tako Bo Mekejleb postao najbolji igrač Makedonije koju je predvodio do polufinala Eurobasketa 2011. godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA