Znate li u kom sportu Partizan i Zvezda ne mogu ni da priđu tituli?

Za razliku od drugih sportova, crveno i crno-beli rukometaši daleko su i od pomisli na osvajanje pehara namenjenog šampionu Srbije

  • 2

Partizan i Crvena zvezda u svakom sportu važe za velike favorite kada je u pitanju borba za pehar, međutim, ove godine u jednom trofejnom srpskom sportu nijedan od ova dva tima nije ni blizu osvajanja titule.

Crveno-belima i crno-belima pehar namenjen šampionu Srbije u rukometu ostaće ove godine samo pusti san i neostvariva želja, jer za razliku od fudbala i košarke, u srpskom rukometu glavnu reč vode klubovi koji nisu iz Beograda - Vojvodina, Metaloplastika i Radnički iz Kragujevca.

Posle sedam kola u plej of ligi Partizan je prikovan za dno tabele sa samo jednim trijumfom i šest poraza, dok Zvezda ima dve pobede više, zaostaje za vodećim timovima i sa vrlo malim šansama da ih prestigne u preostala tri kola.

ŠTA JE RAZLOG?

Crveno-beli još mogu i da budu zadovoljni sa rezultatima koje su postigli sa obzirom na finansijsku situaciju u kojoj se nalaze već godinama, a koja je nekako kulminirala ove godine, pa je tako u jednom trenutku bilo dovedeno i samo njihovo učešće u Super ligi, a navijači su nekoliko puta prikupljali novac kako bi se igračima isplatio deo zarade.

Što se tiče crno-belog tima, oni imaju iza sebe jednu od najgorih sezona u istoriji kluba u kojoj su do sada uspeli da zabeleže svega tri trijumfa, dok su pojedini porazi bili u najmanju ruku katastrofalni.

U regionalnoj SEHA ligi bili su poslednji sa dve pobede, dok su u domaćem šampionatu ostvarili samo jedan trijumf, a sve je krenulo nizbrdo nakon poraza u večitom derbiju i odlaska Aleksandra Brkovića sa mesta trenera.

Sve u svemu i jedni i drugi želeće što pre da zaborave prethodnih desetak meseci i nadaju se da im se ovakve stvari više neće ponavljati u budućnosti.

Rukometna Superliga Srbije, tabela posle sedam kola:

1. Vojvodina 10 bodova

2. Metaloplastika 10

3. Radnički Kg 10

4. Crvena zvezda 6

5. Železničar 4

6. Partizan 2

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran76

    12. maj 2014 | 13:54

    Rukomet...najmanje para ima

  • .

    12. maj 2014 | 21:08

    Dobro je, mora da dodje do neke promene, kad bi se ovo desilo i u fudbalu da ima neka konkurencija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA