Bertans je jači i od robota: Partizanov trojkaš pobedio mašinu! (FOTO) (VIDEO)

U hali beogradskog Sajma Partizanov bombarder uspeo je u tri partije da savlada robota 2:1, iako je imao slabiji procenat šuta od njega

  • 4

Čovek je ipak bolji od robota! Ovo je dokazao košarkaš Partizana Davis Bertans koji je savladao 2:1 u pobedama košarkaškog robota u šutiranju sa distance u egizibicionom meču na Beogradskom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća.

Prvi duel u kome je mašina igrala sa jednom, a šuter crno-belih sa dve lopte, dobio je letonski reprezentativac 17:9, ali kako je Bertans i sam priznao, bio je mnogo brži od robota i imao više šuteva.

ABB Trios - Bertans 0:1

Kako bi se šanse ujednačile Partizanovom igraču oduzeta je jedna lopta i u tom duelu bolji je bio robot 9:7, a posetioci koji su posmatrali sa strane su nakon toga međusobno komentarisali da se nadaju da će Bertans bolje šutirati u sredu protiv Borca iz Čačka.

ABB Trios - Bertans 1:1

Usledila je majstorica, koju je ipak dobio krilni košarkaš crno-belih 11:8.

ABB Trios - Bertans 1:2

Bertans je ipak na kraju priznao da je robot imao bolji procenat šuta od njega i da je on zahvaljujući većem broju šuteva trijumfovao.

- Bilo je zanimljivo. Teško sam se privikao na manju loptu i obruče. Iako sam pobedio, robot je imao bolji procenat šuta, ali je bio sporiji. Nije mi ovo pomoglo kao da sam imao trening, jer su drugačiji uslovi. Ne verujem da će roboti odmeniti košarkaše jednog dana - rekao je Bertans novinarima posle duela sa robotom.

Robot je napravljen tako da ima 95 odsto uspešnosti šuta, a mogu da mu se podese i brzine. Danas je bio na 50 odsto moguće brzine.

Na kraju se Bertans osvrnuo i na predstojeći duel njegove ekipe protiv Borca u Pioniru.

- Borac je dobra ekipa, naročito kada igraju kod kuće. Imaju dobre šutere i biće teško. Protiv Radničkog smo odigrali jako dobro, bila je to možda naša najbolja utakmica. Nadam se i sutra pobedi - rekao je Bertans.

Robotska košarka nastala je u prostorijama firme ABB u Ljubljani, a prethodno su u aprilu priliku da je vide imali i posetioci na Zagrebačkom sajmu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Tanjug/Teleggraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivanjica

    13. maj 2014 | 21:19

    Ovi pobeđuju "programirane" protivnike. Navikli ljudi pa to ti je! A kad dođu teži rivali poput FMP-a, MZT-a ,onda TEŠKO MALO!

  • Selidberistic

    13. maj 2014 | 18:04

    Pobedio je limenke hahaha

  • C.Z.B.G

    13. maj 2014 | 23:26

    Bravo riđi. To će ti biti najveći uspeh u sezoni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA