Partizan pobedio Budućnost i pobegao od Makabija

"Crno-beli" savladali Podgoričane (67:58) i pobegli od četvrtog mesta koje bi ih na fajnal foru u Tel Avivu odvelo na domaćina u polufinalu

  • 0

Ni "D" od derbija. A, upravo to je trebalo da predstavlja duel Partizana i Budućnosti u "Pioniru", u 23. kolu Jadranske lige. Šampion Srbije i Jadrana je 67:58  porazio Podgoričane, koji se bore za plasman među prva četiri i odlazak na fajnal for u Tel Avivu. Ovom pobedom Partizan je napravio i veliki korak ka begu od četvrtog mesta koje bi ih na završnici dirketno odvelo u polufinalni dvoboj sa Makabijem.

Od samog starta "crno-beli" su čvrstom odbranom i dobrom igrom pod protivničkim košem počeli da prave rezultatski plus. Niko se niije posebno isticao, pa su poeni ravnopravno raspoređeni na Milosavljevića, Mačvana, Katića, Raduljicu... Dominik Džejms je u 12. minutu odveo Partizan prvi put do dvocifrene prednosti - 25:15. Krajem druge četvrtine razigrao se i mladi Danilo Anđušić, koji je za tri minuta ubacio sedam poena i "odlepio" Partizan na "plus 15" (36:21).

U 37. minutu plej "crno-belih" Amerikanac Dominik Džejms morao je da napusti igru pošto je povredio skočni zglob.

Ponovo se javila Božićeva povreda iako smo mislili da je zalečena. Mislim da Džejmsova povreda nije ozbiljna, ali nisam želeo da rizikujem s njim pa sam ga povukao na klupu. Bez njega smo izgubili kontrolu u napadu, a primili smo previše lakih poena. Predstoje nam tri teške utakmice koje ćemo da iskoristimo za podizanje forme i da se na što bolji način oprostimo od ligaškog takmičenja – rekao je Partizanov trener Vlada Jovanović, ukazujući da su „crno-beli” u nedelju gosti Olimpije, zatim u sredu dočekuju Cedevitu, a idućeg vikenda, u poslednjem kolu, igraju sa Crvenom zvezdom.

Podgoričani nisu ličili na ekipu koja je ove sezone bila najprijatnije iznenađenje, a samo su Krstović i Popović donekle parirali raspoloženim pulenima Vlade Jovanovića. Već na početku trećeg kvartala, Partizan poenima Džejmsa stiže i do 20 razlike (54:34) i bilo je jasno da Budućnost može da zaboravi na iznenađenje u "Pioniru". Tek krajem poslednje deonice, mladi Mihailović je sa nekoliko vezanih poena pomogao Podgoričanima da spuste razliku na pristojih desetak razlike i izbore častan poraz.

Vredi pomenuti i da je Partizan nadoknadio poraz od osam razlike u Podgorici iz prvog meča, ali neće im to puno značiti jer je malo verovatno da će završiti ligu sa istim brojem pobeda kao i crnogorski klub.

Najefikasniji u redovima Partizana je bio Milan Mačvan sa 12 poena i 11 skokova, a poen manje su dodali mlade nade Lučić i Anđušić. Kod Budućnosti, Popović je postigao 12, a Krstović 11 koševa.

Rezultati (23. kolo)

Partizan – Budućnost 67:58

Krka – Zagreb 84:65

Hemofarm – Zlatorog 58:54

Utorak

Radnički – Helios 72:77

Široki – Olimpija 64:71

Cedevita – Cibona 102:106 (produžetak)

Makabi – Zvezda 15. mart

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA