Guglom protiv Šimunića! FIFA odustala od svedoka Slobodana Miloševića

Odbrana odustala od svedoka koji je bio svedok odbrane na suđenju Slobodana Miloševića

  • 6

Odluka da se Josipu Džou Šimuniću definitivno zabrani učešće na Svetskom prvenstvu u Brazilu dovelo je do toga da se pod lupom gledaju i dokumenti kojim je potvrđena odluka.

Jutarnji list je otkrio sastav dokumenata FIFA u kojem preovladava stav da je Šimunić znao šta radi kada je prošle jeseni posle pobede nad Islandom uzeo mikrofon i u dvoglas sa navijačima na Maksimiru skandirao "Za dom spremni".

Uz citate iz ustaških kjiga, pravljenja paralele ovog uzvika i onog "Zig Hajl".

U dokumentu se još kaže:

- Ako nekome nije jasno šta znači taj pozdrav, dovoljno je da se "ugugla" Za dom spremni i biće vam sve jasno - prenosi Jutarnji stavove iz tajnog dokumenta.

Plus se napominje kakav je odgovor stigao na žalbu hrvatskih advokata.

- FIFA je tu, očito, imala jače argumente. Za svedoka su zvali istoričara Božu Repu sa Univerziteta u Ljubljani, a odustali su od kontroverznog Berija Litušija, asistenta istorije na Medgar Evars koledžu u Njujorku, koji je bio svedok odbrane na suđenju Slobodanu Miloševiću.

- U odgovoru na žalbu napisali su da njegova izjava nije uzeta kao dokaz. Zato je slovenački istoričar rekao kako je 'oko 30 hiljada Jevreja, jednak broj Roma i oko 335 hiljada Srba ubijeno u vreme ustaškog režima - piše Jutarnji.

Gotovo je. Šimunić ne ide na Mundijal.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA