Ivica Jovanović: Sa ovim momcima sva čuda su moguća!

- Moji igrači su imali neverovatno samopouzdanje i na kraju su svi želeli da šutiraju penale - poručio srpski stručnjak na klupi kiparskog čuda

  • 0

Kipar slavi Srbina! Iz naše domovine otišao je na mala vrata na "rajsko  ostrvo" gde je godinama sticao status idola, a od sinoć i božanstva! Za Ivicu Jovanovića je čuo ceo svet. Napravio je jedno od najvećih čuda u istoriji najkvalitetnijeg klupskog takmičenja. Od grupe anonimusa stvorio je rivala za respket koga poštuje cela Evropa.

I mi u Srbiji smo prethodnih godina mogli da se uverimo u Ivicine kvalitete kada je delio packe Zvezdi i Partizanu.

- Ovo je velika noć, ne samo za APOEL, već za ceo Kipar. Ovo je nešto fantatstično, što ne može rečima da se opiše. Jeste li videli kakva je atmosfera bila na stadionu? Neverovatno! Kada je takmičenje počelo nismo ni sanjali da možemo da doguramo ovako daleko. Ali, kada imate igrače, pre svega ljude, kakve ja imam, onda su čuda moguća. Ovi momci imaju takvo samopouzdanje i sigurnost, da nikada ne smete da posumnjate u njih. A, kada još imate takve navijače koji vam donose toliko strasti, pulsa, onda je to nešto neverovatno što vas tera ka nemogućem - rekao je Jovanović posle istorijskog trijumfa nad Lionom.

Iako su mnogi otpisali APOEL plosle prvog meča, kada su jedva šutnuli na gol Francuza, Jovanović je pokazao da posle Šahtjora, Porta i Zenita ima recept i za francuskog giganta...

- Jedino što sam se nadao je da ću imati na raspolaganju sve igrače, kako bismo maksimalno ispunili sve ciljeve i pokušali da pružimo savšrenu igru. Kada svako od njih odradi svoju ulogu kako smo zamislili, nikome nije lako protiv nas. Kada god smo imali priliku da krenemo na protivnika, jurišali smo svim silama. Svaka čast i odbrani. Imali smo ogromno poverenje u njih i imali smo pravo. Kada postoji takva odgovornost i poverenje među igračima, postoji i optimizam u celom timu - ne prestaje srpski stručnjak sa salvama pohvala na račun svojih izabranika.

Uspeh kiparskog kluba je iznenadio ceo svet, a Jovanović ga je posvetio svima čije su simpatije bile na strani APOEL, ma gde oni bili. Možda je mislio i na svoju domovinu...

- Ovo veče pripada svim igračima, navijačima, ma celom svetu! Svima koji su bili uz APOEL ovih 120 minuta. Ko god da su i odakle god da su. Ovo će zauvek ostati upisano u istoriji kiparskog fudbala. Znali smo da igramo protiv većeg tima. Ali, mi smo mali tim sa velikim srcem.

Kaže da ništa nije rekao igračima pre izvođenja penala...

- Šta da im kažem? Svi su hteli da šutiraju penale. Imali su neverovatno samopouzdanje. Golman Hjotis takođe.

Niko više ne sme da prognozira koji je krajnji domet APOEL.

- Samo da ne izvučemo Barselonu... - jedina je želja Jovanovića pred četvrtfinale.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA