ATLETIKO JE NOVI ŠAMPION: Jorgandžije preotele Barseloni titulu! (FOTO) (VIDEO)

Fudbaleri Atletiko Madrida novi su prvaci Španije pošto su remizirali sa Barselonom na Nou Kampu rezultatom 1:1*Ovo je prva titula jorgandžija posle 18 godina, a ukupno 10. u istoriji

  • 4

Posle 18 godina, fudbaleri Atletiko Madrida su novi šampioni Španije. Oni su remizirali sa Barselonom na Nou Kampu rezultatom 1:1, što im je bilo dovoljno da osvoje 10. put pehar namenjen najboljem u državi.

Iako se niko nije nadao na početku sezone, da bi jorgandžije mogle do trona izabranici Dijego Simeonea su fenomenalnim partijama odigrali istorijsku sezonu i doneli enormnu radost svojim navijačima. Atletiko će imati priliku da sezonu učini još uspešnijom, jer igraju finale Lige šampiona protiv Real Madrida.

Atletiko je primenio recept kao i u prethodnim mečevima sa Kataloncima. Igrao je visoki presing i nije dozvolio Barseloni da dođe do svoje prepoznatljive igre, a odmah na početku Dijego Simeone je bio suočen sa velikim problemima.

Prvo je u 15. minutu Dijego Košta morao van igre, a 10 minuta kasnije i Arda Turan.

U prvom poluvremenu nije viđeno mnogo uzbuđenja, osim neverovatnog pogotka Aleksisa Sančeza u 33. minutu iz neverovatne situacije. Ovaj gol je šokirao goste, koji su se konsolidovali tek krajem prvog poluvremena, kada su iz prekida imali par polušansi. A kada je krenuo drugi deo igre, viđen je neverovatan Atletiko.

Već u prvom minutu nastavka, David Vilja je postigao stativu, a zatim su krenule da se ređaju šanse jorgandžija, a nagrada je stigla u vidu pogotka Davida Godina u 50. minutu, posle kornera Gabija.

Barselona je do kraja utakmice pokušavala na sve moguće načine da stigne trijumfa. U 64. minutu postigli su pogodak, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda Lionela Mesija. Tata Maritno je ubacio i Nejmara i Ćavija i sve karte bacio na napada, što je ostavilo Madriđanima dosta šansi za kontranapad.

Nastavljali su se napadi domaćeg tima, ali je poslednja linija tima iz Madrida funkcionisala perfektno. Pokušavali su igrači Barselone i šutevima sa distance, ali je Kurtoa bio svaki put dobro postavljen. Sve u svemu, niko nije više zaslužio da osvoji titulu ove godine od tima sa Visente Kalderona.

Fudbaleri madridskog Reala pobedili su na svom terenu ekipu Espanjola sa 3:1 u meču poslednjeg kola Primere.

Real je još ranije ostao bez šansi za šampionsku titulu, a od ishoda meča Barselona - Atletiko Madrid zavisi da li će biti drugi ili treći na tabeli.

Dvostruki strelac za Real bio je Alvaro Morata u 85. 90. minutu, a prvi gol dao je Geret Bejl u 64. minutu. Utešni gol za Espanjol dao je Pici u 90. minutu.

Real je sada na drugom mestu na tabeli sa 87 bodova, jednim više od Barselone koja će eventualnom pobedom nad Atletikom osvojiti šampionsku titulu u Primeri.

Primera 38. kolo:

Petak:

Malaga - Levante 1:0

Subota:

Real Madrid - Espanjol 3:1

(Bejl 64, Morata 86, 90+1 - Pici 90)

Barselona - Atletiko Madrid 1:1

(Sančez 33 - Godin 50)

Valensija - Selta 2:1

(Feguli 41, Pjati 55 - Lopez 5)

Nedelja:

Real Sosijedad - Viljareal 12.00

Almerija - Atletik Bilbao 18.00

Osasuna - Betis 18.00

Rajo Valjekano - Hetafe 18.00

Valjadolil - Hetafe 18.00

Sevilja - Elče 21.00

Tabela: Atletiko Madrid 90, Real Madrid 87, Barselona 87........Osasuna 36, Valjadolid 36, Betis 25.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Durke

    17. maj 2014 | 20:16

    Nije Barca ko Partizan pa da ga da u zadnji minut:)

  • Dragan

    17. maj 2014 | 21:55

    Svak cast Atletiku iako navijam za Barsu od kako znam za sebe,neka malo za promenu :) Ali kakav go Sancheza pa nije realno majke mi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA