ZA SRBIJU: Novak preokretom pobedio Nadala i osvojio Rim! (VIDEO)

Srpski teniser savladao u finalu Rima Rafaela Nadala rezultatom 4:6, 6:3, 6:3 i tako osvojio 43. titulu u karijeri

  • 16

Novak Đoković novi je osvajač Masters turnira u Rimu. Srpski teniser je posle preokreta savladao Španca Rafaela Nadala rezultatom 4:6, 6:3, 6:3 u prvom meču koji je odigran u tri seta posle šest godina i tako osvojio 43. titulu u karijeri.

Ovo je bio 41. međusobni duel dva tenisera, a Novakova 19. pobeda i četvrta vezana. Ovom pobedom srpski teniser je uspeo da smanji razliku između Nadala i njega za 1200 poena i sada je ona nešto manja od 700 poena.

TOK MEČA

Novak je dosta sporo i pasivno ušao u meč. Španac je to znao da iskoristi i da uz dva brejka prednosti dođe do 4:1. Od tog trenutka, srpski teniser se trgao i zaigrao mnogo bolje, uspeo je da vrati jedan brejk i da dođe do 4:3, ali onda nije iskoristio tri vezane brejk lopte, pa je Španac uspeo da povede sa 1:0.

Đoković je nastavio u dobrom ritmu iz polovine prvog seta i odmah je stigao do 3:0. Ipak, Španac se nije predavao i uspeo da smanji rezultat na 3:2, ali je Đoković još jednom pokazao psihičku stabilnost i odmah je ponovo oduzeo servis prvom teniseru sveta. Novak je do kraja bio poprilično siguran na svoj servis i uveo je meč u odlučujući set.

Kao i u drugom setu, srpski teniser je uspeo da odmah na početku oduzme servis Nadalu i dođe do 2:0. Nakon toga je usledio jedan maratonski gem na servis Nadala, gde je Španac uz dosta sreće uspeo da ostane u meču, a posle brejka u šestom gemu da se u potpunosti vrati.

Ali kao i u drugom setu, usledio je momentali ribrejk i Novak je imao otvoren put ka pobedi. Osvojio je naredni gem bez izgubljenog poena, a nakon toga je usledio još jedan brejk za veliki trijumf.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nadja

    18. maj 2014 | 19:01

    Nisam mogla da ne zaplacem,ovoga puta od srece! Ulepsao si mi dan ,verujem mnogima! Ziv i zdrav bio Novace,neka ti Bog podari svu srecu ovoga sveta,jer svaka tvoja pobeda je i nasa! Ziveo sto godina! Hvala ti na ovoj pobedi danas!

  • Danijel

    18. maj 2014 | 19:04

    Hvala ti brate..hvala ti Nole..I hvala svim srpskim sportistima..BOG NEK CUVA NAS NAROD,I NASU ZEMLJU..!!!

  • Mina

    18. maj 2014 | 19:03

    Bravo za njegovu humanost. Jedan je Nole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA