Prandeli ipak zove Balotelija u reprezentaciju?

Selektor Italije izostavljanjem Balotelija sa spiska protiv Amerike naterao Italijana da se zamisli kako bi se vratio u reprezentaciju

  • 0

Selektor italijanske fudbalske reprezentacije Ćezare Prandeli rekao je da je srećan što kontroverzni napadač Mario Baloteli ima želju da se vrati u reprezentaciju, uz garancije da će se ponašati normalno.

Prandeli je pre nekoliko dana izostavio problematičnog fudbalera Mančester Sitija sa spiska za prijateljsku utakmicu protiv Amerike, navodeći da je tu odluku doneo zbog Balotelijevog klinačkog ponašanja. Selektor je dodao i da to ne znači da će Baloteli biti udaljen od reprezentacije za stalno, nego samo "dok ne odraste".

Baloteli je tim povodom u intervjuu za italijanski list "Gazeta delo Sport" rekao da je bio razočaran što nije dobio poziv za susret sa Amerikom, i da prečesto razmišlja o Evropskom prvenstvu.

- Postoje etička pravila koja poštujem, iako mislim da nisam zaslužio da budem izostavljen sa spiska. To me je potreslo, jer ne postoji veća čast od igranja za svoju zemlju koju toliko volim - rekao je Baloteli, koji je skoro kažnjen nedeljnom platom jer je prekršio pravilo karantina pred utakmicu sa Boltonom.

Navodno, Baloteli je posebno iznervirao Prandelija što je namerno zgazio igrača Totenhema Skota Parkera, ali se Italijan brani usporenim snimkom koju to demantuje, te da je isto objasnio i selektoru u SMS poruci.

Prandeli je posle tog intervjua istom listu rekao da je srećan što je Mario izrazio želju da igra za nacionalnu selekciju.

- Nisam čekao izvinjenje, samo želim da igrači poštuju pravila koja su postavljena. Mario zna da ga smatram bitnim igračem, o njemu govorim kao delu startne postave, ali moraju da postoje neke garancije da bih znao da mogu da računam na njega - rekao je Prandeli.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA