Kevin Jang: Molim se za Srbiju!

Atletska legenda apeluje na sve ljude dobre volje da pomognu zemlju koju je zadesila katastrofa

  • 2

Svetski rekorder na 400 metara s preponama Amerikanac Kevin Jang koji je prošlog meseca bio promoter Beogradskog maratona pozvao je svetsku sportsku javnost da pomogne Srbiji pogođenoj poplavama.

- Posetio sam Beograd u aprilu i moje srce je sada uz zemlju koja je teško pogođena katastrofalnim poplavama - rekao je Jang u saopštenju koje je dostavljeno Beogradskom maratonu.

Jang je naglasio da je u ovom trenutku najvažnije da se mobiliše svetska sportska javnost za solidarnu pomoć ugroženom stanovništvu Srbije.

- Važno je da naša reč dopre do sportske svetske zajednice, kako bi se udružili u zajedničkom naporu da pomognemo narodu u Srbiji. U ovo vreme društvenih mreža, svi imamo mogućnost da uticemo da se donacijama pomogne ugroženim ljudima - rekao je Jang i na kraju poručio da se moli za sve svoje prijatelje u Srbiji.

- Molim se za sve moje prijatelje da ostanu jaki i hrabri u ovim teškim trenucima - rekao je Jang.

SPORTSKA NACIJA

- Bilo mi je divno u Beogradu, uživao sam u bogatoj istoriji koju taj narod ima, u njihovim dobrim ljudima i zato je moje srce sada sa njima. Pozivam celokupnu sportsku zajednicu da pruži ruku pomoći ugrozenim ljudima u Srbiji - rekao je Jang i podsetio da Srbija ima bogatu sportsku tradiciju i čitavu nisku blistavih sportskih asova.

- Srbija ima veliku tradiciju u košarci i tenisu i drugim sportovima. Drago mi je što su i oni pozvali svet da pomogne Srbiji - rekao je Jang.

On je boraveći u Beogradu izuzetno pohvalno govorio o Emiru Bekriću, osvajaču bronzane medalje na 400 prepone na prvenstvu sveta u Moskvi prošle godine,.

- Emir je kao i ja, visok 1,95 i ima veliku atletsku budućnost - rekao je Jang.

Slavni američki atletičar je tokom boravka u Beogradu posebno bio oduševljen istorijskim znamenitostima srpske prestonice.

- Gledajući sa Kalemegdana na Ušće reke Save u Dunav, očigledna je lepota grada i jasno je zašto se Beograd za njega vekovima borio - rekao je Jang.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA