Francuzi bez Parkera na Mundobasketu, Lovernj na širem spisku!

Selektor aktuelnog prvaka Evrope, Vinsen Kole objavio je širi spisak selekcije Francuske, a na njemu nema najveće zvezde ovog tima

  • 0

Košarkaška reprezentacija Francuske neće igrati u najjačem sastavu na predstojećem Svetskom prvenstvu koje se održava u Španiji. Najbolji igrač prethodnog Evropskog prvenstva i plejmejker San Antonio Sparsa Toni Parker otkazao je nastup.

Fenomenalni košarkaš je objasnio da razlog njegovog odustva leži u tome da se već nalazi u godinama kada mora da razmišlja o budućnosti i njegovom telu.

- Biće to veoma čudno. Volim da igram za nacionalni tim Francuske, volim da igram za moju zemlju. Ipak, moram da razmišljam o budućnosti. Trenutak je da počnem da brinem o svom telu i dužini moje karijere. Biće još bolje kada se vratim naredne godine - objasnio je Parker u intervjuu za L'ekip.

Ipak, i bez njega Francuska ima zaista sjajan sastav, a evo i ko se našao na širem spisku selektora  Vensana Kolea:

Aleks Ažinsa, Endru Albisi, Nikola Batum, Rodrig Biboa, Nobel Kolo, Fabien Kozer, Nando De Kolo, Boris Diao, Entoan Dio, Evan Furnije, Mikeal Želabal, Rudi Gober, Tomas Ertel, Edvin Džekson, Šarl Kaudi, Žofri Lovernj, Adrien Merman, Žoan Pasave-Duktel, Joan Petro, Floran Pietrus, Kevin Serafan, Pape Saj, Kim Tilie i Ali Traore.

Podsetimo, Francuska se nalazi u A grupi Svetskog prvenstva, gde je očekuju susreti sa domaćom Španijom, Srbijom, Brazilom, Iranom i Egiptom.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA