PROJEKCIJA NBA DRAFTA: Micić 24. pik, Bogdanović nije u 30!

Plejmejker Mega Vizure jedini srpski košarkaš koji će se naći u prvoj rundi drafta 26. juna

  • 5

Zvanični sajt NBA lige napravio je projekciju za predstojeći draft 26. juna na kojem će se naći četvorica srpskih košarkaša - trio iz mege Vasilije Micić, Nemanja Dangubić i Nikola Jokić, kao i bek Partizana Bogdan Bogdanović.

Svakako najbolje mesto zauzeće Micić koji će se naći na 24. poziciji, za razliku od ostalih kojih nema ni među 30. Prava na njega polagali bi Šarlot Hornetsi, a dalje se navodi i da bi Vasa bio idealna zamena za Kembu Vokera.

Iako je dobio nagradu Evrolige ''Zvezda u usponu'' Bogdanović se nije našao među prvih 30, kao ni Jokić i Dangubić. Što se tiče ostalih košarkaša iz bivše SFRJ za centra Cedevite Jusufa Nurkića projetovano je 10. mesto, a prava bi polagala Filadelfija, dok bi Denver uzeo najboljeg mladog igrača Evrope darija Šarića koji se nalazi na 11. mestu.

Žreb za NBA draft je poludirigovan, a poziciju za biranje određuje plasman u sezone. U slučaju da ekipe ustupe svoje mesto, što je takođe moguće, postojala bi šansa da se još neko od srpskih igračla nađe u prvoj rundi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dača

    21. maj 2014 | 13:33

    Bogdane još ti je rano nemoj da upropastis tok karijere kao ostali ojacaj sve segmente i postani nosilac igre a ostalo ti ne beži

  • Ja

    21. maj 2014 | 12:45

    Bogdanovic prvi pik druge runde.

  • ...

    21. maj 2014 | 14:31

    Idemo Micicu probi se u neki bolji klub..Ali tesko ces se naigrati.U svakom slucaju SRECNO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA