Dortmund će na domaćem terenu gledati 1,4 miliona navijača!

  • 0

Aktuelni nemački šampion Borusija iz Dortmunda nalazi se pred apsolutnim rekordom po gledanosti u jednoj sezoni na domaćem terenu. "Milionere" očekuje još pet duela na svom stadionu do kraja sezone, a pošto su odavno rasprodate sve ulaznice za te mečeve, pedantni Nemci su došli do brojke od 1,37 miliona navijača na domaćim utakmicama!

Stadion Borusije iz Dortmunda, "Signal Iduna Park", inače mnogo poznatiji po starom nazivu "Vestfalen", ubedljivo je najvećeg kapaciteta u Nemačkoj sa 80.400 mesta. Posebno je impozantna čuvena tribina za najvernije navijače, koja prima neverovatnih 27.000 gledalaca!

Na drugom mestu po poseti u nemačkom fudbalu je Bajernova Alijanc arena, kapaciteta 69.000 gledalaca.

Po prosečnom broju navijača na svom stadionu, Dortmund je ubedljivo najposećeniji tim u Evropi, ispred Barselone i Mančester junajteda.

Dortmund će do kraja šampionata pred svojim fanovima ugostiti Verder (17.03), Štutgart (30.03), Bajern (11.04), Borusiju Menhengladbah (21.04) i Frajburg, 5. maja.

Branilac titule na najboljem putu je da odbrani trofej, pošto 10 kola pre kraja ima sedam bodova prednosti u odnosu na minhenski Bajern (55:48).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA