Može li ovakvo nešto da se ponovi? Ex YU fudbaleri protiv ostatka sveta!

Pre 50 godina u Skoplju, koji je bio pogođen katastrofalnim zemljotresom, je organizovan humanitarni fudbalski meč između Jugoslavije i ostatka sveta gde su sredstva išla za obnovu glavnog grada Makedonije * Slično bi moglo da se primeni i danas kako bi se pomoglo ugroženom stanovništvu posle poplava * Na potezu su Savezi

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Srbija
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • ing.Miloš J.Đonović

    23. maj 2014 | 19:22

    Situacija na jugo prostoru više nije kao nekad dok je bi o živ Josip Broz i kasnije do 1992 kad su se neke bivše republike osamostalile.Poslije toga je izbio rat u Hrvatskoj u Sloveniji je nešto kraće trajao jer su se jedinice JNA povukle poslije manje od 40 godina sa Slovenačkog teritorija i granica a upravo Partizanska vojska koja je oslobodila Jugoslaviju i Sloveniju je bila preteča i od te vojske je stvorena Jug.narodna armija.Za tadašnju aktuelnu vlast u Sloveniji i za susjedne zemlje,skoro čitavu Evropsku uniju je to bio prihvatljiv korak,ali sa onaj bio naroda u Jugoslaviji koji je cjenio JNA i oslobodilački pokret i zajedničku državu veliki korak nazad. To se je pokazalo u proteklih više od 20 godina.Preko teritorija Slovenije i Hrvatske su letili avioni Atlanskog pakta i bombardovali više Srbiju a manje Crnu Goru i napravili bez saglasnosti UN velike ljudske i mat.štete.Kasnije su te države ušle u političko ekonomsku formaciju Evropsku uniju,i kasnije velikim pritiscima baš onih političara koji su odigrali glavnu riječ prilikom odcjepljenja od Jugoslavije postali član Atlanskog pakta,jer je velik dio naroda bio protiv nekih desetak godina poslije priznavanja nove države.Sarađivanje na bilo kojem planu je otežano.Srpska dijaspora koja u Sloveniji broji oko 200.000 ljudi je dobila od Evropske unije zeleno svijetlo i nju kao i hrvatsku manjinu koja broji 25.000 i njemačku koja broji 2000 će vlada Slovenije morati priznati.Na tome se sistematski radi.Srpska dijaspora iako izložena nerazumljevanjima i pritiscima ne može i neće pokleknuti sve dok ne budu realizovani njeni zahtjevi od kojih su neki čak na sudovima.Čak i u ovoj teškoj situaciji Srpski živalj kao i dio Slovenačkog naroda uz njih pomaže u velikoj nevolji koji je zadesio sve tri bivše republike,a najviše Srbiju pa je tako pored Pravoslavne Crkve koja se je i ranije isticala u humanitarnom radu poslala prve pošiljke pomoći a rukovodstvo Srpske dijaspore je na današnjem sastanku odlučilo kako će i na kakav način će biti dostavljana pomoć i na koje račune će se moći nakazivati novčana sredstva.Detaljnije o tome se može pronaći na internet stranici Srpska dijaspora Slovenije. Što se tiče pomenute utakmice svi oni koji se duže bave sportom i sjećaju se utakmice u Skoplju kad je tim FiFa naročito dobrom igrom Euzebija visoko pobjedio tim Jugoslavije sa 7:2 podupiru taj predlog u nadi da do meča dođe i sa sastav Jugoslavije odnosno selekcije sa ovih jugo prostora pobjedi izabrani tim svijeta.

  • Goran

    23. maj 2014 | 17:14

    Koliko ja vidim tj.citam niko nije rekao da se ujedine drzave,vec da fudbaleri naprave tim bivse yu. Da se odigra humani.mec,posle toga normalno svi za svoje reprezentacije. Samo cinimi se da je previse zaludnika na ovom inter.pa ne znaju sta ce od dosade vec sire mrznju. Jer ne znaju da na drugi nacin skrenu paznju na sebe.

  • Doktor

    23. maj 2014 | 12:14

    Nema potrebe za tim!!! Pustite kosti u grobovima neka odmaraju. Proslost je proslost bila ruzna ili lijepa! Sad svako svojim putem!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA