Pijani Nemci verbalno napali igrača Volfsburga

Sve učestaliji napadi nemačkih navijača na fudbalere u Bundes ligi, ovaj put žrtva Kristijan Treš

  • 0

Odbrambeni fudbaler nemačkog Volfsburga Kristijan Treš otkrio je danas da su njega i suprugu pre dve nedelje ispred porodične kuće verbalno vređali navijači tog kluba zbog poraza od Hofenhajma.

- Stvarno nisam znao šta da radim. Grupa navijača je stajala ispred kuće, bili su pijani i non-stop su vikali. Nije bilo pametno da izlazimo napolje. Sve se završilo posle nekoliko minuta, ali moja supruga se baš uplašila. Bilo joj je još gore narednih nekoliko dana pošto sam bio van kuće zbog obaveza sa reprezentacijom - rekao je Treš nemačkim medijima.

To je bio samo jedan u nizu incidentata sa navijačima u poslednjih nekoliko meseci u Nemačkoj.

Pre 10-ak dana navijači su vređali napadača Kajzerslauterna i izraelskog internacionalca Itaja Šehtera pevajući anti-semitske pesme. Prošlog vikenda huligani sa obeležjima Kelna na jednoj benzinskoj pumpi su napali autobus sa navijačima Borusije Menhengladbah.

- Ovaj niz incidenta sa navijačima nikako nije dobar za Nemačku. Dominira nasilje koje nema nikakve veze sa fudbalom - naveo je Treš, koji je i reprezentativac Nemačke.

On je rekao da navijači imaju pravo da iskažu nezadovoljstvo, ali da to treba da rade na stadionu, dok traje utakmica.

- Uvek se trudim da pružim maksimum za ekipu, ali stvari se nekad, jednostavno, ne odvijaju onako kako bi želeli. Ono što je sigurno je da zvižduci i vređanja neće pomoći - zaključio je Treš.

(Tanjug / foto: vfl-wolfsburg.de)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA