ITALIJANSKI HIRURG: Tri puta sam operisao Đokovića zbog vrata!

- S obzirom na to da je Nole perfekcionista, tražio je od mene da ga pratim i na Vimbldonu, US Openu i Montrealu - rekao je doktor Adolfo Panfili

  • 5

Ugledni italijanski hirurg Adolfo Panfili otkrio je da je tri puta operisao najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

U intervjuu "Gazeti delo sport", Panfili tvrdi da je sa Đokovićem počeo da radi pre dve godine kada je naš igrač imao bolove u vratnom delu prilikom servisa.

- Otkrili smo diskopatiju i bila su dovoljna dva manja zahvata robotskom hirurgijom da rešimo problem. S obzirom na to da je Nole perfekcionista, tražio je od mene da ga pratim i na Vimbldonu, US Openu i Montrealu - izjavio je Panfili.

Đoković nikada nije pričao u javnosti o operacijama, a Panfili je dodao da je Đokovićeva povreda zadobijena u Monte Karlu ove godine brzo tretirana, ali da se međutim nije radilo o povredi zgloba.

- Novak je mislio da je reč o bursitisu (upala hrskavice), ali čim je došao u Rim video sam da je reč o problemu s vratom. Dovoljan je bio manji zahvat da bol nestane - rekao je doktor.

Panfili je dodao da je 24. jula 2013. Đoković bio podvrgnut brojnim testovima u Institutu za sportsku medicinu Italijanskog olimpijskog komiteta u Rimu kako bi napravio profil.

- Novak je neverovatan, najviše me je podsetio na vozača Formule 1 Džodija Šektera. On je jedan od najboljih sportista kada je u pitanju eksplozivnost. Zahvaljujući testu njegovih aminokiselina, pripremili smo multivitaminski koktel za poboljšanje izdržljivosti. U Londonu ima čoveka koji mu nabavlja potpuno prirodne namirnice. U Kanadi smo zajedno išli u budistički hram da bi vežbao jogu. Ekstremno je savitljiv - izjavio je Panfili.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordana

    23. maj 2014 | 09:16

    ..."Đoković nikada nije pričao u javnosti o operacijama"....., ali doktora ni etika ne sprečava da prilično detaljno komentariše. Očekivao bi se vrhunski profesionalizam od vrhunskog stručnjaka. Malo degutantno!

  • Zoran

    23. maj 2014 | 09:10

    E moj doktore, mozda si ti dobar hirurg ali si nesto zaboravio. Gde je ono da NESMES da iznosis podatke o bolesti pacijenta? Za tako nesto bi trebala da ti se oduzme licenca za rad.

  • Mirjana Nikic Hatzara

    23. maj 2014 | 10:54

    Nije ovo prvi put da se na racun Novaka Djokovica, po pravilu kada napravi znacajnu humanitarnu akciju u korist Srbije, lansiraju ovakve propagandne sabotaze. Nije li ga onomad neka holandska 'novinarka' nazvala 'cetnikom' jer je malo pustio bradu kada je pre par godina napravio humanitarnu akciju u svetskom jet-set-u na ime pomoci srpskoj sirocadi? Sada ga 'operisu' I sabotiraju posle fenomenalne medijske I finansijske pomoci Srbiji... Novak je lice Srbije danas u svetu. Ko to hoce da izmeni I kakvim skalpelom? By the way, koji doktor o svojim pacijentima daje izjave za stampu !!!???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA