Ispovest Materacija: Zidanu nisam vređao majku jer sam svoju izgubio! Sestru jesam!

Legendarni italijanski fudbaler ''otvorio dušu'' i napokon detaljno objasnio sukob sa Zinedinom Zidanom 2006. godine * Tvrdi da nikada nikome nije opsovao majku jer je svoju izgubio sa 15 godina, ali priznaje da mu je pomenuo sestru. Otkrio je i zašto

  • 3

Stadioni na kojima su se igrali mečevi Svetskih prvenstava bili su poprišta mnogih velikih mečeva, događaja, sećanja, a jedno od njih svakako je i ono Marka Materacija iz 2006. godine kada je bio akter možda i najkontroverznijeg crvenog kartona u istoriju Mundijala - isključenja Zinedina Zidana u finalu i to na njegovom oproštaju od fudbala.

Istine oko toga šta se tačno desilo, bile su različite. Italijanski štoper je osam godina kasnije ''otvorio dušu'', prisetio se Nemačke, a neizostavni deo naravno bio je sukob sa Zidanom. Međutim, Materaci je krenuo od samog početka.

- Neki igrači kao mali odmah budu obeleženi da će igrati fudbal. Treniraju u najboljim akademijama, vrlo brzo igraju međunarodni fudbal. Ne ja. Kada pogledate mečeve Materacija za uzrast do U 14, U 18 i U21 doćićete do broja NULA. To je zato što kao tinejdžer nisam bio za ovu igru. Sa 18 sam igrao u amaterskom timu, a tek sa 24 sam prvi put debitovao. Za nacionalni tim sa 28 - rekao je Materaci i dodao:

- Možda sam zato i znao šta selektor Lipi traži od nas jer nisam bio mažen i pažen kao igrač. Bio sam rezerva dvojici frhunskih defanzivaca - Nesti i Kanavaru. Nadao sam se da ću igrati, ali sam znao da će Italiji biti bolje sa njima pozadi.

Legendarni štoper Intera nije ni slutio da će vrlo brzo dobiti priliku koji je na najbolji način iskoristio, ali nije mogao, a da ne pomene momenat kada mu se svet srušio.

- Dobili smo Ganu sa 2:0 i igrali nerešeno sa SAD 1:1. Protiv Češke trebala nam je pobeda. Bio sam na klupi, ali sam se vrlo brzo našao na terenu umesto Neste koji se povredio. Umesto čoveka za kojeg sam smatrao d aje najbolji defanzivac. Postigao sam vodeči gol, a Inzagi je povisio na 2:0 - istakao je Materaci i nastavio:

- Protiv Australije sam ponovo bio starter, međutim nije dobro išlo. Zaradio sam crveni karton i svet mi se rušio jer sam ostavio drugove na cedilu. Srećom, pobedili su.

Usledila je suspenzija u četrvtfinalu protiv Ukrajine, ali i prolaz do polufinala i domaćina Nemačke. Ubrzo je usledio i plasman u finale. Legendarno finale sa Francuzima.

- Mnogi su se još sećali izgubljenog finala 2000. godine. Počeo sam s Kanavarom pozadi, koji je i dalje imao noćne more od Trezegea i Viltorda. Već na samom početku napravio sam penal. Priznajem, Maluda me je nadmudrio. Ali Zidan nije Bufona i gola nije bilo - rekao je Materaci, a potom je usledilo objašnjenje sukoba sa Zizuom:

- Tokom jednog duela uhvatio sam ga za dres i vukao. Vrlo brzo sam ponudio izvinjenje, ali je Zidan počeo da me provocira kako ''Ako želim dres daće mi ga na kraju''. To se nastavljalo iz minuta u minut dok i ja nisam pukao ''Radije bih da mi daš sestru nego dres'' rekao sam, a potom je usledio udarac. Poslednja stvar koju sam očekivao od njega.

- Nakon prvenstva krenule su priče šta sam rekao. Od rasističkih i terorističkih poruka do pominjanja njegove majke u negativnom kontekstu. Ja tokom karijere jesam imao pogan jezik, ali nikome nikada nisam vređao majku. Možda zato što sam ja svoju izgubio sa 15 godina.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA